Oko 300 izlagača iz svih dijelova Hrvatske nastupa na sajmu Proizvodi hrvatskog sela koji se održava u zagrebačkom Boćarskom domu

sajam selo5 11

U Boćarskom domu Zrinjevac, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je otvorenju 15. sajma Proizvodi hrvatskog sela, koji se održava do nedjelje 13. ožujka pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH i Grada Zagreba

Izuzetno mi je drago da se iz godine u godinu povećava broj izlagača sa svojim domaćim proizvodima na Sajmu rekao je gradonačelnik Bandić. Grad ne samo da nije smanjivao subvencije poljoprivrednoj proizvodnji ruralnog dijela grada i prstena, nego će povećati subvenciju za proizvođače hrane u Zagrebu kako bi Zagrepčani imali domaće i kvalitetne proizvode.

Ono što nas najviše veseli je da je Sajam bio i ostao prvenstveno poticaj seljačkim gospodarstvima, prehrambenim obrtima i tvrtkama na hrvatskom tržištu rekao je organizator Sajma Damir Kovačić, te nadodao da je na taj način omogućeno građanima Grada Zagreba da dođu do kvalitetnih tradicijskih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca.

Sajmovi „Proizvodi hrvatskog sela“ jedinstvene su gospodarske manifestacije koje se već trinaest godina zaredom organiziraju u raznim oblicima.

Na Sajmu se izlažu, kušaju i prodaju birani hrvatski tradicijski proizvodi dodane vrijednosti (Slavonski kulen i slanina, bućina i maslinova ulja, med, vino, rakije, eko proizvodi itd.)

Cilj Sajma je promovirati vrhunske poljoprivredne proizvode odabranih proizvođača – hrvatskih tvrtki, obrta te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

sajam selo20 1103