Državna revizija za HNB

Boris Vuj

„U vrlo neugodnu poziciju doveden je premijer Tihomir Orešković čija je Vlada već prihvatila izvješće HNB-a, koji dobro surađuje s Vujčićem i koji je svjestan kako bi glasanje o HNB-u moglo izazvati kršenje ugovora s Europskom unijom koji HNB-u jamči neovisnost. Revizija i puni nadzor nad centralnom i poslovnim bankama je kršenje ugovora s Europskom unijom koji HNB-u jamči neovisnost.“

Boris Vuj

Pišu kao zabrinuto neki mediji. Na svu sreću naroda to nije istina!

EVO DOKAZA:

Prema analizi pripremljenoj za premijera, puni nadzor nad centralnom i poslovnim bankama imaju Njemačka, Španjolska, Francuska, Cipar, Nizozemska, Malta, Danska, Poljska, Švedska. (Dakle, Njemačka! A zar nije Njemačka ,kao najrazvijenija i najbogatija članica EU,  uzor Hrvatskoj?)

„Neovisnost HNB-a u smislu kreiranja i provođenja monetarne politike sigurno neće narušiti Državna revizija, koja bi utvrdila je li točno da HNB potroši o 40 milijuna kuna na materijalne troškove, koja bi pokazala je li doista put guvernera Borisa Vujčića u Peru trebao koštati 70.000 kuna i treba li on, ako je taj podatak točan, čak 260 dana u godini provesti na službenom putu – kaže naš sugovornik iz Mosta te napominje da zbog nenadležnosti Državne revizije nad HNB-om dužnosnicima izvršne i zakonodavne vlasti nije dostupan i provjerljiv podatak po kojem su poslovne banke 2 milijarde kuna plasirale u 20 poduzeća bez ijednog zaposlenog, a da HNB koji je i regulatorno tijelo na to, navodno, nije ni trepnuo.“ (Jutarnji list)

Političari vole govoriti kako im je glas naroda jako važan, jer kao oni rade u interesu naroda i samo naroda, e pa evo vam glas naroda!

Stevo Glavica ·

Veliki Rastovac, Virovitičko-Podravska, Croatia

Pa naravno da svaka država ima kontrolu nad središnjom bankom pa tako treba i Hrvatska pa da se vide te malvrezacije tko je kome pogodovao i zašto tko je i zlato prodao zna se i to samo se šuti izači će djelo na vidjelo kad tad

Marko Lindar ·

Radi u: HNS Investments

Konačnio ćemo vidjeti kako je Zokijev intimus Vujčić pomogao bankama da unište državu. Usput je trošio kao pijani milijarder državni novac na svoje privatne potrebe upakovane u službene. Kako je moguće da pored svega toga ima zvanično najveću plaću kao državni dužosnik? Treba ispitati i Rohatinskog, kao “najboljeg” bankara, i utvrditi zašto je prodao gotovo svo zlato u vlasništvu države u bezcijenje.

Mirjana Nasic ·

Sveučilište u Zagrebu

Vujčić ne bi smio samo dobiti otkaz, nego i odgovarati zbog zlorabe položaja jer imati kuhare za klasičnu, japansku itd kuhinju i pričati da je to zbog posla je bezobrazluk prve vrste u zemlji sa 1,5 milijuna nezaposlenih, zaposlenih i umirovljenika sa primanjima do 2800 kuna, blokiranih i zaposlenih bez redovitih primanja. Pogotovo mu stavljam na teret što je odobrio prevaru sa kreditima u švicarcima, bez riječi rasprodao svo hrvatsko zlato osim onog dijela kojim je pozlatio svoj život.

Morden Herzog ·

Munich, Germany

Znaci to funkcionira ovako: 
– trosi se koliko se hoce drzavni novac
– radi se protiv gradana Hrvatske
– onda se zove privatna revizija prema prijedlogu HNB-a da obavi reviziju HNB-a
– sve ide dalje…

Pa ako su drzavno poduzece, kako to da ne podlijezu drzavnoj reviziji? Drzava u drzavi? Ne, oni su iznad drzave kad imaju takve privilegije. 
70000 kN na poslovni put? Vujcic je isprobao Peruanske prostitutke? Kakvih 70000 kN?

Ivan Skenderovic

Gdje zavrse 9.9 milijardi USA dolara koje Hrvatska zaradi od turizma svake godine? Gdje je taj novac? Ovo ljeto ce sigurno Hrvatska zaraditi vise nego 10 milijardi USA dolara! Kamo ce taj novac otici? Da li slucajno i taj novac ima svoju posebnu “traktorijadu” koja odvozi taj novac u neke strane banke svijeta? Mozda u Svicarsku?

Glorija Horvat

BRAVO za MOST…Još jednom BRAVO! Ustrajte u svemu što ste rekli da ćete učiniti. Sve koji dobivaju plaću iz državnog proračuna temeljito provjerite….DOSTA je bilo privilegija i povlastica koje nisu ničime zaslužili.
A HNB je posebno teška priča. Tko njih kontrolira? Kome oni polažu račune?

Sjećate se Svjetske financijske krize od 2007. godine?  Kada su pohlepne Američke banke, kockajući se na Wall Streetu,  bacile na koljena mirovinske fondove… stotine tisuća ljudi ostalo je bez svojih mukotrpno zarađenih ušteđevina prouzročivši  tako kolaps građevinskog sektora, hipotekarni bankarski kolaps, strmoglavi pad cijena  nekretnina itd… Sjećate se istražnog odbora Američkog senata, koji su optužili šefa CEO Goldman Sachsa Lloyd Blankfeina za problematično trgovanje derivatima, odnosno kompliciranim paketima toksičnih hipotekarnih kredita. Dok se jedan od direktora konzultirao sa odvjetničkim timom, predsjedavajući Odbora. Carl Levin, grubo je upozorio šefa Goldman Sacha: „Odgovorite odmah na pitanje,  nemate se pravo došaptavati sa odvjetnicima dok vam ja postavljam pitanja!… Napravili ste limunadu od nekih starih kiselih limuna i nemate ni trunke kajanja. Mislim da biste ga morali imati. Zato nam je potrebna nova regulativa da se ovo razriješi i više ne ponovi –„

A kako je u Hrvatskom državnom saboru predsjedavajući postupio prema zamjeniku Vujčića iz HNB-a? Kukavički i ulizivački je ukorio niti manje niti više nego  zastupnika Gorana Marića, koji je časno i pošteno upozorio birokratu iz HNB-a da nema pravo napuštati Sabor dok on govori o radu HNB-a,  jer tako ponižava taj isti Sabor,kao i stotine tisuća blokiranih obitelji, koji kopaju po kantama za smeće dok istovremeno birokrati iz HNB-a uživaju u skupim porocima na račun osiromašenih i pokradenih poreznih obveznika. Da, to je sramota!! Da predsjedavajući Sabora ukori saborskog zastupnika, umjesto da redarima naredi da bahatog birokratu iz HNB-a vrati nazad u Sabor-pametnome dosta!

SDP&HNS demonstrativno su napustili Sabor dajući kao podršku MOST-u? Narod možda ima kratko pamćenje, ali ne opet toliko da bi zaboravili kako su pohlepno bešćudno licemjerna  kukuriku vlada, (SDP&HNS&IDS-i Hrelja), u četiri godine mandata potpuno devastirali državu, povećali broj blokiranih na 320000, podijeli narod – mi ili oni ,a sve kako bi kamuflirali mega korupcije, DUUDI na čelu sa SDP-ovim Mladenom Pejnovićem zamračio 16 milijardi kuna…, i naravno ,koji su čvrsto držali ljestve HNB-u, protiv kojega kao sada dižu glas.

Narod pita: Zašto zastupnici Domoljubne koalicije ne stanu uz časne zastupnike koji plivaju Protiv svih struja? Mnogi razočarani članovi HSP-a Ante Starčević i HDZ-a pitaju zastupnike tih stranaka zašto kukavički šute? Gdje su sada ti veliki zaštitnici naroda?… Kititi se tuđim perjem ne znači da će te povijest proglasiti herojem, uči nas život. Da bi bio heroj nije dovoljno samo pjevati hvalospjeve mrtvim herojima već braniti  poštene žive ljude. Uostalom i dužnost saborskih zastupnika je štititi interese naroda. Stoga još jednom dobronamjerni savjet svim zastupnicima, da bi sačuvali duše mudro je svaki dan pažljivo pogledati Čovjeka u ogledalu.

Ako zaista Domoljubna koalicija želi pokrenuti Hrvatsku, i ne želi da narod presudi na izborima –SDP=HDZ, onda mora stati bez fige u džepu uz MOST nezavisnih lista, kao i zastupnika iz vlastitih redova, Gorana Marića, i hitno mora uvesti reda u HNB, sve ostalo su prazne priče.

Zašto je to prioritet? JER JE HNB U SLUŽBI POHLEPNIH BANAKA A NE NARODA…   …

I opet je dobro ponoviti, kada bi se hrvatski, baš kao i svjetski, političari borili se za opće dobro ,poput glavnog lika  iz klasika „Mr. Smith Goes to Washington“, narod bi  gledao u političare ,baš onako kako je i onaj dječak iz filma zadivljeno gledao u našeg dragog glavnog lika iz kultnog filma.

Mr. Smith Goes to Washington Speech

{youtube}s6UbYHCkoZs|500|400|0{/youtube}