Kolumbijska rijeka koja je pobjegla iz raja

wpid

Jeste li ikada poželjeli zakoračiti u pravu impresionističku sliku?

U Kolumbiji je to moguće! I to ako posjetite neobičnu rijeku prepunu živih boja, za koju kažu da je jedna od najljepših rijeka na svijetu. Pet boja koje obilježavaju ovu rijeku čine ju svjetski poznatom i brojni ju ljudi opisuju kao rijeku koja je pobjegla iz raja.

Rijeka pet boja

Rijeka Cano Cristales prepuna je boja zbog algi i mahovina koje u njoj rastu. Boja rijeke ovisi o godišnjem dobu i količini vode. U kišnoj sezoni je rijeka brza i duboka te biljke u njoj ne primaju dovoljnu količinu svjetla. U vrijeme suše nema dovoljno vode za njihov život. Stoga se veći dio godine Cano Cristales ne razlikuje od drugih rijeka. Bistra voda tada teče u brojnim brzacima i pada u većim i manjim slapovima iznad kamenja prekrivenog tako običnom i dosadnom zelenom mahovinom.

ca ocristales 2

No u prijelaznom je razdoblju između kišne i sušne sezone razina vode u rijeci upravo dovoljna da brojne vrste algi procvjetaju u spektakularnim bojama. U rijeci tada možete naći pravu eksploziju tisuća nijansi žute, crvene, zelene, plave i crne boje. Ovaj spektakl traje nekoliko tjedana, od rujna do studenog.

Cano Cristales en el sector El Tapete

Cano Cristales, najljepša rijeka na svijetu

Najljepša rijeka na svijetu duga je nešto manje od 100 kilometara i široka 20-tak matara. Smjestila se na planini Macarena (Nacionalni park Serrania de la Macarena). Najbliži grad je La Macarena do kojeg možete doći zrakoplovom u organizaciji brojnih kolumbijskih turističkih agencija. Iz grada se organizirano u turističkoj grupi kreće do rijeke.

cano cristales river in colombia at the conclusion of wet season

Ova je destinacija na top listi odredišta svih zaljubljenika u čarobnu prirodu. Najživopisniji dio rijeke pet boja nalazi se u divljini džungle i do njega ne vodi cesta. Avanturisti će naći svoj put pješke ili jašući na konju ili magarcu, što samu ovu avanturu čini dodatno uzbudljivom. svjetskiputnik

Cano Cristales nadar

Leave a Reply

Your email address will not be published.