Kutina, OŠ Mate Lovraka: Tradicijska baština šireg zavičaja

Muzej Moslavine Kutina je poslije uspješne suradnje sa OŠ Zvonimira Franka, te knjižničarkom gđo. Anom Demut, nastavio prezentirati etnografsku muzejsku građu i u OŠ Mate Lovraka, u suradnji s nastavnicom glazbenog odgoja gđo. Svjetlanom Glavaš

OŠ Mate Lovraka 2U OŠ Zvonimira Franka izložbu je u dvadesetak dana posjetilo gotovo 400-tinjak učenika, odradili pet likovnih radionica s nastavnicom likovne kulture gđo. Zvjezdanom Mihalke, koje su nosile nazive: ritam i simetrija, plošni oblici u kompoziciji, složeni ritmovi i sturkturne crte-onament.

U OŠ Mate Lovrka postavljena je etnografska izložba „Tradicijska baština šireg zavičaja“, autorice Slavice Moslavac, koja se sastoji od 16 panoa koji govore o sviračima i tradicijskim instrumentima, te tradicijsko, blagdanskom ruhu Moslavine, Hrvatske Posavine i Banovine.

OŠ Mate Lovraka 1Cilj izložbe je da što veći broj učenika nižih i viših razreda, ne samo sa glazbenog odgoja već i ostale zainteresirane nađu teme za izučavanje kulturne bašine šireg zavičaja, a literarnim, glazbenim i likovnim uradcima izraze svoje viđenje izložbe.

OŠ Mate Lovraka 3Organizator: Muzej Moslavine Kutina i OŠ Mate Lovraka
Mjesto: OŠ Mate Lovraka
Vrijeme: 8. 3. – 22. 3. 2016.
Tema: „Tradicijska baština šireg zavičaja“
Autorice: Slavice Moslavac