Skip to content

Primopredaja: Kovačić stupio na dužnost, Radman otišao, donesene i prve odluke

Hrvatski sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je u petak Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a

radman kovacic

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u ponedjeljak je obavljena službena primopredaja dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a koju je od dosadašnjega glavnoga ravnatelja Gorana Radmana u svojstvu vršitelja dužnosti preuzeo Siniša Kovačić, priopćila je javna radiotelevizija

Primopredaja je obavljena potpisivanjem primopredajnoga zapisnika, čime je i službeno okončan postupak prijenosa ovlasti, stoji u priopćenju.

Hrvatski sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je u petak Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a.

U svojoj je prvoj izjavi u petak za HRT u svojstvu vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja. Dodao je i kako očekuje da HRT i dalje kao javni servis bude otvoren prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu.

Kovačić je donio i prvu odluku kojom je imenovao Ivanu Orešković Ašonju vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravni poslovi Hrvatske radiotelevizije, a Nelu Gudelj vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali Hrvatske radiotelevizije, javlja HRT.

See also  Ministarstvo zdravstva: Od 2016., kada je povećan broj timova T1, Zagrebačka županija nije tražila nove