Skip to content

Premijera komedije Mire Gavrana “Papučari” u Vilniusu

Komedija Mire Gavrana “Papučari” premijerno će bit izvedena 10. ožujka 2016. u poznatom i vrlo popularnom Kazalištu DOMINO u Vilniusu u Litvi

miro gavran

Redatelj predstave je Kostas Smoriginas, dok u glavnim ulogama nastupaju Edita Užaite, Ineta Stasiulyte, Eimutis Kvoščiauskas, Mantas Vaitiekunas, Andrius Bialobžeskis, Evaldas Jaras i Sandra Daukšaite-Petrulene

Ovoj neobičnoj Gavranovoj komediji radnja se zbiva danas i ovdje, a zaplet počinje kad se ženi srednjih godina udanoj za drugog muža na vratima stana pojavljuje njezin prvi muž koji je iznenadno pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Čovjek kako nema gdje stanovati počinje život zajedno sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem. Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija.

Prije tri godine prema ovoj Gavranovoj komediji snimljen je film “Kako ukrasti suprugu” u režiji Donatasa Ulvydasa. Film je postao istinskim kino hitom koji je u prvom mjesecu prikazivanja znatno premšio brojku od stotinu tisuća gledatelja. Ipak početkom prošle godine čak su dva moskovska kazališta u razmaku od nekoliko dana premijerno s velikim uspjehom izvela ovu komediju. Praizvedba “Papučara” održana je 2008.godine u Teatru GAVRAN u Zagrebu u režiji Nine Kleflin.

Djela Miru Gavranu do sad su prjevođena na 38 jezika, a njegove knjige imale su više od 200 naklada, kako u tuzemstvu, tako i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta koje je vidjelo više od tri milijuna ljudi.