Free Market Road Show 2016 – Zagreb

fmrs1

Manifestacija Free Market Road Show nastavlja sa svojim djelovanjem i promicanjem slobodnog tržišta i ekonomskih sloboda. Na europskoj turneji, Zagreb je i ove godine jedna od postaja. Mjesto događaja je Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) koja, uz suorganizatora Centra za obnovu kulture (COK), čini domaćina manifestacije

fmrs1

Informacija o Free Market Road Showu i zagrebačkom dijelu europske turneje FMRS 2016 koji će se održati u utorak, 8. ožujka 2016. u Zagrebu kao jednom od glavnih europskih gradova (ZŠEM, Jordanovac 110)

Kao i svake godine, domaći suorganizator ove manifestacije slobodnog tržišta i ekonomskih sloboda je Centar za obnovu kulture (COK) koji će, u suradnji sa ZŠEM-om, ugostiti renomirane strane i domaće ekonomske stručnjake. 

O samom FMRS-u i cijelom programu više na: 
http://www.cok.hr/aktivnosti/free-market-road-show-2016-zagreb/

 

Riječ ravnateljice FMRS-a, Barbare Kolm:

Austrian Economics Center (AEC) u suradnji s više od 100 vodećih think-tankova i sveučilišta iz Europe i Kavkaza te međunarodnim suradnicima poput Liberty Fund, Global Philanthropic Trust, European Students for Liberty, Ruefa and the F. A. v. Hayek Institut, s ponosom predstavlja 8. Free Market Road Show koji započinje 7. ožujka i traje do 27. svibnja 2016. i prolazi kroz 45 glavnih gradova Europe i Kavkaza – od Skandinavije do Turske, od Španjolske do Ukrajine.

FMRS 2016 okupit će vodeće poslovnjake, ugledne znanstvenike i studente, lidere, političke stručnjake, državne dužnosnike, diplomate i druge zainteresirane strane diljem Europe kako bi raspravljali o aktualnoj krizi Eurozone, istražili kakvu Europu narodi žele, ispitati gdje EU samu sebe pronalazi i raspraviti o načinima kako preokrenuti trenutačnu krizu u nove mogućnosti. Kod balkanskih zemalja dodatno će se usredotočiti na korupciju i najbolji način za borbu protiv nje, dok će se u regiji Kavkaza osvrnuti na trenutačne regijske tenzije, usredotočiti na pitanje kako ekonomske slobode, vladavina prava i zaštita privatnog vlasništva daje mogućnosti za napredak.

Povijest FMRS-a

Počevši od 2008., FMRS svake godine okuplja afirmirane ekonomiste, vodeće političare i istaknute poslovne ljude u raspravi o aktualnim ekonomskim problemima i mogućim rješenjima, ovisno o razlikama diljem Europe i Kavkaza. FMRS također omogućava jedinstvene mogućnosti povezivanja sudionika i članova Europskog pokreta slobodnog tržišta kroz izuzetna događanja kao što su koktel-druženja i večere s vrhunskim liderima i kreatorima odluka.

Od pokretanja FMRS-a, stotine su govornika i tisuće sudionika diljem svijeta u nj bile uključene. U 2015. FMRS je dosegao sve dotadašnje rekorde posjećenosti. Dogodine, obećava da će biti još veći i bolji – s mnogo novih gradova, više govornika i rastućim brojem sudionika.

Svoju posebnu zahvalnost dugujem našim pokrovitlejima i suradnicima. Bez njihove aktivne podrške naša zajednička nasotjanja ne bi bila uspješna.

Dr. Barbara Kolm
Izvršna ravnateljica Free Market Road Showa

PROGRAM:

ZŠEM, Jordanovac 110 – 8. ožujka 2016, 15.00 – 19.30 h

Otvorenje i pozdrav – 15.00h

Panel 1 – 15.10-16.15h

Smrt i porezi: „Ujedinačavanje poreza u EU, BEPS, FATCA i porezne oaze pod opsadom“

moderator: Marko Repecki (novinar, Index.hr)

Ključni govornik: Josef Šíma (Cevro Institut, Prag)

Panelisti:

Sandra Švaljek (znanstvena savjetnica, Ekonomski institut Zagreb)

Peter Cleppe (Open Europe, Brussels)

Dan Mitchell (Cato Institute)

Stanka: 16.15-16.30h

Panel 2 – 16.30-18.00h

Europa u vremenu promjene: „Poslovi, poduzetništvo, zajedničke ekonomije i europejsko društvo“

moderator: Zoran Löw (Lipa – udruga poreznih obveznika)

Ključni govornik: James Sproule (Institute of Directors)

Panelisti:

Robert Murphy (Texas Tech University)

Richard Zundritsch (Austrian Economics Center)

Aleksandar Musić (kolumnist, politički analitičar)

Mate Mijić (Hrvatska konzervativna stranka)

Stanka: 18.00 – 18.15h

Panel 3 – 18.15-19.15h

„Tržište i kreposti“

moderator: Luka Popov (kolumnist, COK)

Panelisti:

Damir Vanđelić (Adris grupa)

Milan A. Račić (strateški konzultant, kolumnist)

Robin Harris (znanstvenik, COK)

Kristijan Krkač (nastavnik poslovne etike, ZŠEM)