Skip to content

Utrka tisuću trkača u nedjelju će zatvoriti promet Mostom slobode

Desetkilometarska atletska utrka u kojoj se očekuje sudjelovanje tisuću trkača održat će se u nedjelju na trasi koja preko Mosta slobode spaja dvije zagrebačke obale Save te će tim dijelom grada biti zabranjen promet

utrka11

Dio prihoda od te humanitarne utrke biti će namijenjen Zakladi policijske solidarnosti. Start utrke, nazvane ‘Holjevka’ koju organizira Zagrebački atletski savez u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti je na Mostu slobode s početkom u 11 sati, a cilj na Bundeku.

Krug je osmišljen da prati široke gradske avenije, a opet dovoljno izmaknut iz centra da bi se i ostale gradske ulice malo napunile trkačima – kreće se s mosta u smjeru juga, s jednog od rijetkih mjesta na kojima još uvijek možete uživati u panorami grada Zagreba, zaokrećemo kod Bundeka na jednu stranu, kod Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog na drugu, i tako dva kruga po pet kilometara, objavili su organizatori na svojim internetskim stranicama.

Tijekom utrke povremeno će biti zabranjen promet Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Mostom slobode, Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta slobode do Av. Dubrovnik), Antallovom ulicom i Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Bušićeve do Avenije V. Holjevca).

Alternativni pravci jug-sjever i obratno su Avenija Dubrovnik, Most mladosti, Držićeva avenija, Vukovarska ulica, Avenija Dubrovnik, Jadranski most, Savska cesta, Vukovarska ulica. U smjeru istok-zapad alternativni pravci su Vukovarska ulica od Savske do Držićeve, Slavonska avenija, Zagrebačka avenija, Ljubljanska avenija, Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe. magazin.hrt.hr