Kreće Culture Shock Festival – kulturno proljeće u Križevcima

Promocija nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja kao i proširenja kulturno-obrazovne ponude grada Križevaca, dprinos raznovrsnosti turističke ponude Križevaca te izgradnji kulturnog imidža Grada.

unnamed2222

Predstavljamo Vam 12. izdanje Culture Shock Festivala, kulturno-obrazovnog festivala koji nudi sadržaje i aktivnosti iz područja nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja, novih medija, suvremene umjetnosti i tehnologija poput tribina, izložbi, koncerata, slušaone, projekcije, perfomanse, kazalište i radionice.  

 

Cjelokupni program dostupan je na: 
https://www.c-shock.org/

KAKO PREPOZNATI PSEUDOZNANOST
Četvrtak | 3.3.2016. | 19:30 | Klub kulture
TRIBINA
Kako prepoznati pseudoznanost
Gost: dr.sc. Dario Hrupec
Uvodničar: Sandro Novosel
Ulazak slobodan
www.irb.hr/Ljudi/Dario-Hrupec

Pseudoznanost je tvrdnja ili djelatnost koja se lažno predstavlja kao znanost, a koja potpuno ignorira znanstvenu metodu. Da bismo prepoznali pseudoznanost trebamo, u prvom redu, znati što je (prirodna) znanost i što je znanstvena metoda. Osim toga, postoje neki pokazatelji po kojima se pseudoznanost može jasno razlikovati od znanosti. Predavanje će obuhvatiti i niz konkretnih uputa kako prepoznati ne samo pseudoznanost nego i glupost općenito.

STEPHAN LUPINO PREDSTAVLJA “LUPINIZAM”
Petak | 4.3.2016. | 21:00 | Klub kulture
IZLOŽBA
Stephan Lupino: Lupinizam
Uvodničar: Zdenko Balog
Ulazak slobodan
www.stephanlupino.com

Svestran i provokativan umjetnik svjetskoga glasa prvi puta dolazi u Križevce predstaviti svoj raznolik umjetnički rad. Njegove slike, reljefe, instalacije i skulpture krase neobični materijali, zanimljive boje i oblici te raznolikost tema i ciklusa, od erotike i senzualnosti do političnosti i apokaliptičnosti. Posljednjih godina, zapostavljajući svoju prvu strast prema fotografiji, Lupino se okrenuo novom umjetničkom smjeru nazvanom, jednostavno, lupinizam. Lupinizam u jednoj riječi predstavlja i ujedinjuje znakove, simbole, pokret, plošnost, zanatsku perfekciju i unikatnu rustikalnost, humor i ironiju, internacionalizam i znatiželju. Izložba će biti otvorena do 26. ožujka.

(ne)normalni Balašević Tribute Band u subotu
Subota | 5.3.2016. | 22:00 | Klub kulture
KONCERT
(ne)normalni Balašević Tribute Band (Novi Sad)
Ulazak 40/50 kn (autorski CD na poklon)
www.facebook.com/nenormalninet

Vraćaju se u Križevce nakon trogodišnje pauze odsvirati još jedan u nizu svojih fenomenalnih višesatnih koncerata, baš u stilu velikog novosadskog kantautora, za sve ljubitelje Balaševićevog opusa. Za ovaj koncert su se okupili u proširenom sedmeročlanom sastavu uz električnu gitaru i saksofon, što znači da će i repertoar biti malo bogatiji. (ne)normalni su završili i svoj autorski album, te ćete imati prilike čuti i nekoliko njihovih pjesama, a svaki će posjetitelj na dar dobiti CD. (ne)normalni su: Nenad Jelenković (vokal, akustična gitara), Dragan Jovanović (bubnjevi, prateći vokali), Branislav Pavlović (bas gitara, prateći vokali), Miloš Jovanović (klavijature, prateći vokali), Nevena Šimšić (violina, prateći vokali), Lazar Arsović (gitare, prateći vokali) i Milan Jančurić (saksofon, klarinet, flauta, prateći vokali).