Skip to content

U Sydneyu prikazan dokumentarac o saznanjima Ester Gitman – TKO JE SPAŠAVAO ŽIDOVE

Dokumentarni film u trajanju od pedeset minuta pod imenom – ‘Tko je spašavao Židove’ prikazan je u nedjelju 21. veljače 2016. u velikoj dvorani Hrvatskog kluba ‘Sydney’ u Punchbowlu, javlja tjednik australskih Hrvata Za dom spremni

Alojzije StepinacFilm traje pedeset minuta, a riječ je o razgovoru koji je snimljen u prosincu 2015. u studiju Laudato TV Katoličke televizije iz Zagreba, između don Damira Stojića i židovske povjesničarke iz Amerike dr. Ester Gitman u kojoj ona govori o svojim saznanjima, tj. kako su Hrvati spašavali Židove, a posebno blagopokojni kardinal Alojzije Stepinac.  

Nakon tog filma prikazana je i ‘Bujica’ voditelja Velimira Bujanca u kojoj je gostovao hrvatski novinar srpskog podrijekla Igor Vukić koji je iznio svoja otkrića u vezi koncentracijskog logora ‘Jasenovac’. Stotinjak prisutnih gostiju koji su prisustvovali besplatnoj projekciji dobili su kao poklon i DVD filma o spašavanju Židova koji su pogledali.Za sve one koji bi željeli pogledati ovaj film – ove nedjelje, 28. veljače, film će biti prikazan u hrvatskom klubu ‘Kralj Tomislav’ u 3 sata poslijepodne.Nakon besplatne projekcije svi prisutni dobiti će kao poklon i DVD sa filmom, a projekcije, izradu filmova i besplatnu podjelu omogućio je gospodin Marko Franović iz Sydneya.