Narukvice Irene Šarlije savršen su modni dodatak

Odlučili smo saznati više o izradi nakita te inspiraciji zanimljive Riječanke – Irene Šarlije

a la irena nakit 1

Irena, koliko dugo već izrađujete nakit?

Izradom nakita sam se počela baviti prije nekih 13 godina i to sasvim slučajno jer sam skijajući slomila nogu i silom prilika sam morala mirovati preko 6 mjeseci. Iz čiste znatiželje kupila sam tada novost na tržištu magične kockice Fimo mase i krenula s radom na oduševljenje bližnjih što mi je dalo poticaj za daljnjim radom. Radila sam po cijele noći i uživala. Oduvijek sam imala “žicu” za kreativnim radom, non stop sam skupljala stare stvari, od dugmadi, perlica, salveta, raznih papirića, tkanina, čak što više moje cure već znaju da skupljam i razbijeni nakit, perle pa mi sve donose što ja u konačnici opet uključim u neku novu narukvicu, ogrlicu…

Sjećate li se što ste prvo izradili?

Hm, da li ste mi za misliti, to je zbilja bilo davno… to su bile ogrlice od fima, dugačke i šarene, ljetnih boja. Sjećam se posebno ogrlica u zlatnim tonovima koje još dan danas rado nose meni drage osobe. Bilo je tu i ogrlica i naušnica prepunih ručno rađenih ružica isprepletenih žicom do raznih visećih naušnica. Izrađivala sam i ruže od tkanine u obliku broševa i ukosnica.

A La irena nakit 2

Što sve izrađujete?

Trenutno sam bazirana na izradu zveckavih narukvica od perlica s ručno vezenim tasselima u raznim bojama. Narukvice su ove sezone must have, što šarenije i veselije to bolje. Sada radim na zimskoj kolekciji koju krase crveni i zlatni tonovi, te kombinaciji crno sive boje koja se lako ukomponira u svakodnevne odjevne kombinacije.

Ali čak i kad ne radim nakit, trudim se biti kreativna i u svakodnevnom životu usklađujući kuhanje koje je moja strast, a i potreba uz dvoje divnih i razigranih dječaka i predobrog muža koji me podržava u svim mojim ludorijama. Kako želim prvenstveno njima dati najzdravije iz kuhinje tako sam na nagovor moje divne kolegice krenula s ponudom homemade proizvoda kao što su prirodni sokovi od bazge, koprive, razni domaći pekmezi kao i ljekoviti sirupi za kašalj i podizanje imuniteta za klince.

Gdje pronalazite inspiraciju?

U rijetkim slobodnim trenucima inspiraciju pronalazim listajući časopise i modne editorijale. Također me inspirira okolina i mali detalji koji mi zapnu za oko šetajući Korzom koje je prepuno sjajno odjevenih žena. Javljaju mi se i kupci s fora idejama i narudžbama koje nastojim dodatno obogatiti. Inspiriraju me i moje prijateljice koje se moram priznati najviše vesele svakoj mojoj novoj narukvici te s nestrpljenjem čekaju da ih poslikam i pošaljem na recenziju.

a la irena nakit 3

Danas je sve lako dostupno, online kupovina, različiti cjenovno dostupni brendovi na svakom koraku, no čini nam se da ipak Hrvatice jako vole unikatni nakit domaćih dizajnera. Jesmo li dobro ocijenili tržište?

Da, naravno, potpuno se slažem s vama. Danas kada je sve lako dostupno pogotovo odjevne kombinacije koje bi nas odvele u uniformiranost, jednoj modernoj i samouvjerenoj ženi preostaje da se baš s unikatnim nakitom istakne i izdvoji iz mase “jednakih” žena. Uvijek glasam za domaće dizajnere.

Koju poznatu Hrvaticu vidite kao ambasadoricu brenda i zašto?

Prva cura koja mi pada na pamet je Ljupka Gojić Mikić. Ta djevojka, sad mama, prije svega gdje god da se pojavi plijeni i oduševljava svojim modnim odabirom i stilom. Imam osjećaj da puno toga baš ona prvi put odjene ili iskombinira i zatim ju “kopiraju” pomodne trendseterice. Uvijek je lijepa i dotjerana i ističe svoju ulogu majke.

No to ne znači da ne vidim kao ambasadorice, koje to uistinu i jesu moje prijateljice koje ponosno nose moje zveckalice i stalno si biraju nove.

a la irena nakit 4

Postoji li neka pohvala koja vam je ostala u posebno lijepom sjećanju?

Svaka pohvala mi puno znači, no voljela bi istaknuti da mi je posebno imponirala pohvala naše poznate drage riječke dizajnerice nakita Barbare Čubranić (Pinkiness design). Kad te “struka” pohvali srce je prepuno. Svaka slikana ruka ponosnih vlasnica koje mi osvanu na Facebook ili Instagram profilu me vesele.

Planovi za budućnost?

Vesela kakva jesam po prirodi ne nastojim previše razmišljati kamo će me sutra odvesti.U nekoj idealnoj budućnosti moja vizija bi bila otvaranje male galerije u kojoj bi izložila svoje radove, tako i radove drugih riječkih kreativaca. Za sada se okrećem internet prodaji i silno se veselim svakoj novoj i prije svega zadovoljnoj mušteriji.

Fotografije: FB Á La Irena  
Izvor: Stilueta