Skip to content

Tvrtka KERMEK iz Čakovca otvorila prodajni salon drvnih proizvoda u Zagrebu

Uspješna hrvatska tvrtka KERMEK iz Čakovca u petak je 12. veljače 2016. otvorila svoj novi prodajni salon u Zagrebu (na adresi Slavonska avenija 52g), čije se sjedište od osnutka tvrtke nalazi u Čakovcu, u kojem je sukladno ovodobnim potrebama izgradila i opremila najnovijim strojevima stolarsku radionicu na prostoru od ukupno 3.500 m2

domaci parket Kermek doo 3

Osnovna djelatnost tvrtke Kermek je prodaja i ugradnja svih vrsta podova. Pri otvorenju salona vlasnici su ponosno istaknuli da se tvrtka u procesu proizvodnje i ugradnje podova služi najnovijom opremom. Zapravo novi strojevi omogućuju godišnju ugradnju podova od 150.000 m2, što tvrtku Kermek čini jednim od najvećih u podopolagačkoj branši u Hrvatskoj

Otvorenje salona privuklo je više uglednih i znatiželjnih posjetitelja, među kojima su bili komercijalni direktor Hrvatskih šuma Zoran Pavlović i Aida Kopljar, načelnica Sektora drvne industrije u Upravi šumarstva, lovstva i drvne industrije pri Ministarstvu poljoprivrede. Pritom je međimurski župan Matija Posavec pozdravio sve nazočne posjetitelje istaknuvši značaj promicanja hrvatskog parketa i otvorenje salona. Zdravko Požgaj iz Parketa Požgaj uputio je prigodnu čestitku vlasniku tvrtke Željku Kermeku, izrazivši zadovoljstvo budućom suradnjom.

domaci parket Kermek doo 2

Na svečanosti otvorenja tvrtkinog salona bilo je više od 180 uzvanika koje su podržale poznate drvoprerađivačke tvrtke i značajne institucije, akademska zajednica ali i hrvatski proizvođači parketa, Igor Leščić, direktor Drvoproizvoda, Danijel Smiljanić, vlasnik tvrtke Pan Parket, pa i Nikolina Babić iz Pane. Manifestaciju su također podržale sektorske udruge koje aktivno promiču i predstavljaju domaću proizvodnju, kako Hrvatski drvni klaster, tako i Udruga podopolagača-parketara.

domaci parket Kermek doo 1

Novi prodajni prostor u Zagrebu se rasprostire na više od 1000 m2 prodajnog prostora. Otvorenjem novoga salona tvrtka nastoji zaokružiti svoju ponudu i stvoriti preduvjete za daljnji rast i razvoj. U prodajnom centru se mogu pronaći sve vrste parketa i podnih obloga renomiranih europskih proizvođača kao što su Eurocol, Bona, Vermeister, Bauwerk i Kaindl. Salon se uvelike diči ponudom dobro znanih i prihvaćenih hrvatskih proizvođača, čiji su proizvodi neupitne kvalitete kao što su Parketi Požgaj, Pan parket, Pana i Drvoproizvod. Ponuda parketa i podnih obloga je proširena s asortimanom svih vrsta PVC toplih podova, tepisona, tepiha i tepih staza svim dimenzijama.

domaci parket Kermek doo 4

Iz Kermeka napominju da se otvaranjem ovog novog salona, tj. podizanjem konkurentnosti i kapaciteta otvaraju vrata za izlazak iz gospodarske stagnacije. Izim toga svrha je povećati postojanost prodaje na domaćem tržištu, s obzirom da Hrvatska na izvoznom tržištu zauzima 4. mjesto svjetske proizvodnje masivnog parketa.

domaci parket Kermek doo 5

Sve u svemu na otvorenju novog prodajnog salona tvrtke Kermek u Zagrebu vladalo je dobro raspoloženje svih nazočnih u ugodnom ozračju salona, makar uz iznimno zanimanje posjetitelja za pojedine proizvode koji se u njemu prodaju. Moguće stoga, jer mediji su baš kao i posjetitelji otvorenje salona drvenih proizvoda doživjeli kao gospodarsko iznenađenje u Zagrebu, a o čemu su već pojedini mediji izvjestili hrvatsku javnost.

domaci parket Kermek doo 6