Jedan od najčešćih hobija većine roditelja je fotografiranje njihove djece. Fotografije djece fotografirane fotoaparatom ili mobitelom se najčešće dijele prijateljima i obitelji. Kako dijete raste povećava se i broj slika, no da li sa godinama raste i kvaliteta vaših fotografija? Ukoliko je vaš odgovor ne i htjeli bi fotografirati malo bolje od dosadašnjeg fotografiranja, u nastavku vam nudimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći napraviti što bolju dječju fotografiju

vito rođendan 27

Ako želite u fotografiju unijeti dušu i onaj posebni dodir, prilikom fotografiranja fokusirajte se na oči djeteta. Oči svake osobe, pa tako i djeteta su ogledalo duše, a fotografiranjem na način da su u središtu oči, će u fokusu biti i lice. Ne opterećujte se ukoliko vam takva fotografija ne uspije, praksom i vremenom svaka će biti sve bolja

Da bi dobili dijete na fotografiranje, fotografiranje morate napraviti zabavnim! Ukoliko inzistirate na fotografiranju djeteta, dijete se najvjerojatnije neće htjeti fotografirati, a i biti će nervozno, pa će fotografija biti sve, samo ne onakva kakvom ste ju zamišljali.

Ponekad se kvaliteta fotografije ne određuje opremom za fotografiranje. Fotografija može ispasti savršeno čak i ako fotografirate nekom starom opremom. Zato fotografirajte sa bilo čime, što god imate, jer dobar fotoaparat ne znači i dobra fotografija, bitno je da znate fotografirati. Ukoliko želite kvalitetnu fotografiju, obratite pozornost na kut snimanja, svjetlu i kompoziciji.

Idealno vrijeme za fotografiranje je kada god ste vani. Uhvaćeni svakodnevni trenuci čine predivne uspomene kada djeca odrastu, zato fotografirajte što više.

Za bolju fotografiju bitno je što više prirodnog svijetla. Zato kada je god moguće umjesto blica radije koristite prirodno svijetlo. Prirodno svijetlo je savršena rasvjeta za slikanje djece.

Za dobru dječju fotku bilo bi dobro kada bi se spustili na dječju razinu, tako da sjednete na pod ili da kleknete. Na taj način ćete dobiti izvrsnu fotku, na kojoj će vaše dijete biti u samom fokusu.

Nije potrebno da se pozira kod svakog fotografiranja! Fotkajte uvijek kada uhvatite dobar trenutak, jer su najčešće najbolje fotografije one u kojima se ne pozira. Fotografirajte dijete kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti i stvorite drage uspomene.

Kod fotografiranja isprobavajte razne nove načine, poput dodavanja rekvizita u fotografiju. Dodavanjem rekvizita ćete razveseliti i dijete i oraspoložiti ga za slikanje, a možete mu dati prijedlog da i ono samo odabere što bi htjelo, čime će se automatski htjeti fotografirati.

Uvijek isprobavajte nove kuteve snimanja, kako bi dobili što orginalnije fotografije. Neka vam fotografiranje bude zabava i igranje.

Dječje nožice, rukice, nosić ili oči, su dijelovi tijela kojima se roditelji dive i žele ih imati za uspomenu. Zato se usredotočite na fotografiranje tako da je taj dio tijela koji želite ovjekovječiti, u fokusu fotografije.

Kod fotografiranja djece cilj je uhvatiti što više spontanih trenutaka, jer to daje autentičnost fotografiji. Zato naučite biti brzi i spretni, kako bi uhvatili trenutak i zauvijek ga sačuvali. savjetnica.com