Djeca su ozbiljno zabrinuta zbog obiteljskih financijskih problema

Akademija Art

Istraživanje provedeno na 9.011 majki i djeca, koji su bili intervjuirani svake dvije godine otkriva uzroke problematičnog ponašanja djece

kaznjavanje

Istraživanje je bilo podjeljeno u četiri dijela s obzirom na roditeljske financijeske probleme: dom, obrazovanje, automobil i nesigurnost – peglanje kreditnih kartica.

Roditelji s dugovima su češće školovaniji s višim stupnjem akadamskog obrazovanja i samopoštovanja. Roditelji u braku su češće i vlasnici domova.

Kako se ukupno dugovanje roditelja povećava tako ono utječe na djetetove probleme u ponašanju, ali to sve ovisi o vrsti duga. Manje probleme u ponašanju izazivaju dugovi koji se odnose na kredite za kuću ili obrazovanje. Dok su nesigurni dugovi veći uzročnici problema u ponašanju.

Novčani dugovi utječu na emocionlno stanje djeteta, a prekomjerno peglanje kartica povezano je s problemima u ponašanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Koliko treba za oporavak od prekida?

Koliko će vam trebati za oporavak nakon prekida često ovisi o načinu i uzroku prekida, to nije ništa novo, no Rich Santos je napravio podjelu na 7 tipova prekida i poredao ih […]
90c143ca4