Iznimna ženstvenost i elegancija kao odlike brenda Buba Bu

Akademija Art

Buba Bu design brand je koji je preko noći osvojio brojne trendseterice i žene koje vole biti drugačije i posebnije

buba bu design 2

Čista ženstvenost i romantika pršte iz svake nove Buba Bu kolekcije, a što nas očekuje u novoj proljeće/ljeto 2016. saznali smo kroz ugodan razgovor s dizajnericom

1. Tko se krije iza branda Buba Bu design?

Gorana Milaković, ali mnogi me znaju pod nadimkom Buba kojeg sam dobila od roditelja dok sam bila klinka tako da se nisam puno dvoumila oko imena. Diplomirala modni dizajn na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

2. Kako je i kada krenula tvoja modna priča?

Moja modna priča krenula je od mog djetinjstva, naime moja mama se bavila metražom tako da je tkanina bilo na sve strane. Uvijek sam se omotavala spojivim i nespojivim tkaninama, htjela sam uvijek biti drugačija i odmah se znalo kojim ću smjerom ići, a to je moda ma kakva ona bila.

buba bu design

3. Tko su žene koje nose tvoj dizajn?

Primijetila sam da su to žene, cure pa čak i bake koje žele izaći iz ove uniformirane svakodnevice. Dajem im priliku da zrače čistom ženstvenošću.

4. Primijetili smo da su tvoje kreacije vrlo ženstvene. Gdje nalaziš inspiraciju?

Inspiracija… to je jedan mali kotačić u mojoj glavi koji je aktiviran cijeli dan. Inspiriraju me najviše moji klinci koji su mi i najveći kritičari, zbilja dječja mašta može svašta. Težim da su kreacije vesele i ležerne, naravno nosive u svako doba dana jer na kraju uvijek gledam da li bi i ja sama to nosila, ili jedna od mojih prijateljica.

gorana milakovic5. Pripremaš nam novu proljetnu kolekciju. Što nas očekuje?

Neka to bude malo iznenađenje samo mogu reći da će biti puno romantike, volana, mašnica i naravno neizbježnih točkica kojima sam opijena, a vidim da su mnogi to prepoznali i jako se veselim proljeću.

6. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Pa jednostavno ne razmišljam o budućnosti puštam da sve ide svojim tokom, a ja ću i dalje biti u svojoj mašti koju ću prenositi na odjeću, bilo u boji, kroju, detalju.

7. Imaš li modnih uzora?

Pa i nemam baš, sviđa mi se općenito moda 50-tih volani, točkice, luckaste stvari. To je jedan miks konzervatizma i glamura iz kojeg je zračila čista ženstvenost.

8. Koju bi poznatu Hrvaticu voljela odjenuti?

O tome nisam razmišljala, ali svakako će mi biti izazov i bit ću dodatno motivirana što će prepoznati moj rad.

9. Tvoj prijedlog za in styling ovog proljeća?!

Zasigurno nešto prozračno, lepršavo uz bijelu boju s kojom se nikad ne može pogriješiti, a za one malo odvažnije jarke boje i naravno točkice i prugice.

Fotografije: FB stranica Buba Bu Ormar
Pripremila: Minela Đivoje Ibrahimović/Extravagant

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Suha koža – obogatite prehranu voćem

Suha koža je učestali problem kako kod mladih osoba, tako i starijih. Najčešće se suha koža tretira raznim kozmetičkim preparatima, što nije loše, ali potrebno je otkriti pravi uzrok zašto je koža […]
zena