Skip to content

Hrvatskim studentima otvorena prilika za belgijske stipendije od čak 7.500 eura

Belgijska vlada međunarodnim studentima nudi do 45 školarina za diplomski studij na flandrijskim fakultetima. Godišnja školarina može iznositi čak 7.500 eura, a rok prijave je 31. ožujak 2016.

DSC 1799

Za studiranje u belgijskoj regiji Flandrija mogu se prijaviti redoviti studenti. Stipendije koje mogu iznositi i više od 55.000 kuna godišnje namijenjene su za područja društvenih znanosti.

Dobrodošli su kandidati iz svih zemalja pa se očekuje i velika konkurencija. Zato bi studenti koji se prijavljuju trebali imati visok prosjek ocjena i potvrdu o poznavanju jezika koji traži fakultet domaćin.

Uz formular za prijavu kandidati trebaju poslati kopiju putovnice, službeni prijepis ocjena i pismo motivacije od minimalno jedne i maksimalno dvije stranice. Osim toga, potrebne su vam i preporuke dva vaša profesora te kopija potvrde o potpisanom sporazumu između flandrisjkog fakulteta kojeg odaberete i institucije u kojoj ste upisani u Hrvatskoj.

Prijavu sa svim potrebnim podacima možete poslati najkasnije do 31. ožujka. Svakako pokušajte, a detaljnije informacije za dobivanje ove vrtoglave stipendije provjerite i na web stranici programa.

See also  Zadnja 
ponuda: 
Kupite gripene, mi ćemo škver