Zadar najbolja europska destinacija 2016.

Izvrsne vijesti stižu iz Bruxellesa gdje su objavljeni rezultati glasovanja za najbolju europsku destinaciju 2016. u izboru čitatelja portala European Best Destinations, piše zadarski portal ezadar.hr

nin zadar septembar 2015 10

Naš Zadar, kao jedini nominirani hrvatski grad među 20 nominiranih osvojio je fenomenalno, nevjerojatno prvo mjesto!

Ogroman je to uspjeh za Grad Zadar, za zadarski i hrvatski turizam ali i jedan snažan vjetar u leđa za daljnji razvoj turizma i turističkiih sadržaja te obveza da se nastavi s ulaganjima u objekte i pogotovo sadržaje.

Podsjetimo, Zadar se nominacijom EBD-a našao u ”probranom društvu” velikih europskih metropola poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atene, Praga i Madrida a u konkurenciji su još i Milano, Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Plovdiv, Nikozija, Azori, Nantes, Edinburgh, Kotor i Novi Sad.

zadar 26 09 2015 77

Svaki peti glas na izboru otišao je Zadru, a ta je činjenica fascinirala i direktora Lejenuea. Iako bi, prirodno, na isti način čestitao bilo kojem pobjedniku, u stalnim kontaktima s direktorom “European Best Destinations” osjetilo se ipak nešto simpatije i iskrene fascinacije gradom “drukčijim od svih drugih” – kako ga je predstavio čitateljima portala.

zadar 26 09 2015 54

– Učinili ste nevjerojatan posao! Zaista smo sretni i ponosni što je baš Zadar najbolje europska destinacija za 2016. godinu. Ne možete ni zamisliti koliko nam je drago da ste na vrhu Europe! – kazao je Lejenue čestitajući cijelom timu Turističke zajednice Grada Zadra na nevjerojatnom poslu, kao i ljudima koji su kampanjom #birajzadar nominiranu hrvatsku destinaciju približili cijelom svijetu. ezadar.hr

zadar 26 09 2015 113