HOS-ovci o Hasanbegoviću: Ministar se slikao s kapom slavne IX. bojne HOS-a

Marko Skejo, ratni zapovjednih IX. bojne HOS-a i predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a, oglasio se priopćenjem oko sporne fotografije ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića

hos

“Prije nekoliko sati na hrvatskim internetskim portalima objavljena je fotografija na kojoj se vidi aktualni ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović s vojničkom kapom Hrvatskih obrambenih snaga (HOS).

Nasuprot tvrdnji uredništva portala Novosti da se na kapi nalazi znak/slovo “U”, koju su tvrdnju prenijeli i neki drugi hrvatski internetski portali, kao nekadašnji zapovjednik IX. bojne HOS-a mogu reći da su naši pripadnici IX. bojne HOS-a djelovali na bojištima u sastavu legendarne 4. gardijske brigade, 225. br. HV, 126. br. HV, 141. br. HV, 159. br. HV 6. dp i druge, s čijim pripadnicima se ministar Hasanbegović svojedobno fotografirao i u koju svrhu mu je netko od njih ustupio svoju vojničku kapu.

Želimo pojasniti da su pripadnici IX. bojne HOS-a na vojničkim kapama imali povijesni hrvatski grb, što je vidljivo iz priložene fotografije. Sve ostalo su insinuacije”, piše ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a, pukovnik HV-a Marko Skejo. MP / Foto: Udruga IX. bojne HOS-a

Ministar Hasanbegović o objavi u Pupovčevim Novostima: Ovo je još jedna podvala i pokušaj političke likvidacije

“Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati. Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore. Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik. Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati – priopćio je ministar Hasanbegović.