Skip to content

Mirjana Rakić u NU2: Vjerojatno sam slučajno uvedena u kartoteku KOS-a

Na pitanje zašto Milanovićevi “filofašistički” izrazi nisu okarakterizirani kao govor mržnje, Rakić nije imala jasan odgovor: “Pa, to svakako nije govor ljubavi” zaključila je kratko Acina gošća. Jednako tako, Mirjana Rakić bila je vrlo nevješta u odgovaranju na pitanje o “njoj kao suradnici KOS-a”

126543

Iako je već u uvodu emisije Nedjeljom u dva Mirjana Rakić priznala kako je svojedobno ona osobno ukinula vjerska obilježja na HRT-u, početak o predsjednici vijeća za elektroničke medije bio je više nego hvalospjevan. Tijekom emisije, Aleksandar Stanković učinio je sve kako bi osvijetlio obraz Mirjane Rakić zbog čije je odluke o trodnevnom ukidanju Z1 televizije na zagrebačkim cestama prosvjedovali preko pet tisuća ljudi. Odmah na početku, Stankovićeva gošća skinula je sa sebe epitet “hladne i distancirane žene” kazavši drhtavim glasom sljedeće:

– Donijeli smo zakonsku odluku o koncesiji, a prosvjed koji se dogodio bio je najavljen kao miran. Međutim, nije to bio mirni prosvjed i nije bilo ugodno jer sam ja odgovorna za 30 ljudi – kazala je Rakić a onda slomljeno dodala:

– Zazeblo me jer se išlo na mene… Svi ti povici da odem u Srbiju… Ovo je moja domovina, ja neću nikada otići u Srbiju – kazala je Mirjana Rakić prigovorivši i na premalo policije ali i na nikakvu reakciju političkog vrha:

– Bilo je ponižavajuće, klasičan govor mržnje, dobila sam šajkaču i lekciju o silovanim ženama. Gospodin Bujanac je iskoristio i ponizio sve te žene. Nejasno mi je da do danas nije reagirao apsolutno nitko… Niti jedna stranka, niti jedan političar – doznali smo od Mirjane Rakić s kojom se Stanković bespogovorno slagao, a nerijetko i sam zaključivao.

“U mojoj emisiji su neki pjevali “Juru i Bobana”, pa ja nikada nisam javnost upozorio na “klanje i ubijanje”, rekao je Aco, bez da ga je itko išta pitao, a usput branio i porfirija kojeg ima u planu dovesti u emisiju!

See also  Erdogan o ''Sulejmanu'': Mi ne poznajemo takvog sultana

Na pitanje zašto Milanovićevi “filofašistički” izrazi nisu okarakterizirani kao govor mržnje, Rakić nije imala jasan odgovor:

– Pa, to svakako nije govor ljubavi – zaključila je kratko Acina gošća.

Jednako tako, Mirjana Rakić bila je vrlo nevješta u odgovaranju na pitanje o “njoj kao suradnici KOS-a”:

– Pa, gledajte… Mi novinari koji smo tada išli na službena putovanja, moralo smo ispunjavati neke obrasce o tome s kim ćemo se sastati, o čemu ćemo pričati i takve stvari. Tako da, vjerojatno smo uvedeni u kartoteke – objasnila je Rakić koja se automatski osvrnula i na najave lustracije:

– Negdje sam čitala da sam ja prva na listi. Ne razumijem, kakva lustracija? Što to znači? Dobiješ neki papir? – rekla je okarakteriziravši lustraciju kao nešto neizvedivo i bespotrebno.

Za ukidanje vjerskih obilježja na HRT-u, kazala je:

– Televizija je servis cjelokupnog građanstva, a vjera je osobna stvar – rekla je. dnevno.hr