Skip to content

Hrvatska s brončanim odličjem

Hrvatska na Europskom prvenstvu s brončanim odličjem! Norveška nije mogla ponoviti ono što je napravila u skupini i Hrvatska slavi s 31:24!

hrvatska norveska

Svaka čast Norvežanima, pokazali su da imaju dobru reprezentaciju, ali Hrvatska je potvrdila da je bolja bez obzira na onaj poraz u skupini! Hrvatska je odigrala vrlo dobru utakmicu u susretu za treće mjesto, još jednom se pokazalo koliko znače obrane vratara i još je nejasnije zbog čega je nakon sjajne predstave protiv Poljske Ivan Stevanović u polufinalu ostao na klupi

Ovaj put krenuo je od početka, branio odlično najvećim dijelom susreta i igrao ključnu ulogu u bijegu u drugom poluvremenu nakon što su se Norvežani uspjeli vratiti iz zaostatka.

U konačnici medalja je tu, odigrana je odlična utakmica protiv neugodne Norveške koja je imala na vratima Erevika, također vrlo raspoloženog, ali nije imala rješenje na drugoj strani.

Bilo je trenutaka kada napad nije funkcionirao najbolje, mučili su se naši igrači protiv u tim dijelovima drugog poluvremena odlične norveške obrane, ali kada je procurilo, nije bilo spasa. Hrvatska se potpuno odvojila i bilo je samo pitanje s kolikim rezultatom će slaviti.
Susret je počeo dosta izjednačeno, dugo se igralo gol za gol, a onda je Hrvatska napravila seriju 5:0, odvojila se na 11:6 i stavila Norvežane u tešku poziciju.

Do odlaska na odmor nije bilo većih problema u održavanju prednosti te se u drugo poluvrijeme ušlo s hrvatskim vodstvom 15:11.
No ulazak u drugi dio nije bio dobar. Norveška je zaigrala puno bolje, posebno u obrani i uspjela se vratiti u utakmicu. Poravnali su Norvežani na 17:17, izdržali neko vrijeme u egalu, ali onda je Hrvatska ponovno krenula.

Nekoliko obrana Stevanovića, golovi Sliškovića, Horvata i Duvnjaka i Hrvatska je odjurila na nedostižnu prednost.
Već pet minuta prije kraja susreta sve je bilo jasno i započelo je veliko hrvatsko slavlje!

Hrvatska: Mirko Alilović, Ivan Stevanović (14 obrana), Manuel Štrlek 4, Antonijo Kovačević, Ivan Čupić, Zlatko Horvat 8, Ilija Brozović, Marino Marić 4, Marko Kopljar 1, Domagoj Duvnjak 6, Igor Karačić 2, Luka Cindrić, Marko Mamić 1, Ivan Slišković 3, Jakov Gojun, Luka Šebetić, Krešimir Kozina 2.
Norveška: Ole Erevik (16 obrana), Espen Christensen, Torbjorn Bergerud, Magnus Gullerud, Bjarte Myrhol 3, Petter Overby, Joakim Hykkerud 3, Magnus Jondal 3, Andre Lindboe, Espen Lie Hansen 3, Erlend Mamelund, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen 5, Kent Robin Tonnesen 1, Harald Reinkind 2, Kristian Bjornsen 4, Thomas Kristensen. hrsport.net

See also  Repeša: Ispričavam se hrvatskim navijačima