Skip to content

Tomac: Istina o velikom prosvjedu protiv nepravednog kažnjavanja televizije Z1

Kažnjavanje televizije Z1 trodnevnom zabranom emitiranja i neargumentiranom presudom da se na toj televiziji dogodio govor mržnje, agencija za telekomunikacije stala je u obranu četništva a neopravdano kaznila one koji govore istinu o četništvu

PXL 260116

Zdravko Tomac

Time je učinjena nevjerojatna šteta hrvatskom narodu i posebno hrvatskim braniteljima. Hrvatski narod i hrvatski branitelji borili su se protiv četničke agresije u Domovinskom ratu. U trajnom sjećanju generacija hrvatskog naroda ostat će snimka četnika kako pjevaju u okupiranom Vukovaru “Slobo šalji nam salate bit će mesa klat ćemo Hrvate”

Četnički teror i masovni pokolji su činjenice koje se ne mogu osporiti.

Također se ne može osporiti činjenica da je svetosavska srpska pravoslavna crkva podržavala na sve moguće načine četničku politiku i četničke zločine.

Također se ne mogu osporiti činjenice da su četnici rehabilitirani u Srbiji, da su pretvoreni u antifašiste i borce za srpsku slobodu. Taj revizionizam pokušava se ostvariti i u Hrvatskoj te se na razne načine četništvo i veličanje četništva ne tretira kao provokacija i slavljenje agresora i ubojica. Čak, štoviše, jedan dio javnosti, politike i medija u Hrvatskoj sudjeluje u nevjerojatnoj povijesnoj krivotvorini kako bi se velikosrbi i četnici od agresora i zločinaca pretvorili u žrtve, lažno se optužuju branitelji i cijeli hrvatski narod da su ustaše. Ustvari, postepeno se ostvaruje ona čuvena izjava Slobodana Miloševića koju je izrekao kao optuženik u Haaškom sudu. Retorički se pitao: Kako to da sam ja, koji je pomagao ugrožene Srbe i spašavao njihove živote, optužen da sam ratni zločinac, a Papa koji je pomagao Hrvate, koji su činili zločine, postao je Sveti Otac.?”

Bezbroj je dokaza kako je dio bivše vlasti u Hrvatskoj podržavao i podržava takvu povijesnu krivotvorinu, po kojoj se četnici pretvaraju u žrtve a hrvatski branitelji u agresore, zločince i ustaše.

U toj politici protiv hrvatskog naroda nažalost učestvovali su i učestvuju i brojni političari u Hrvatskoj, namjerno pišem političari u Hrvatskoj jer su na djelu dokazali da nisu hrvatski političari.

Predsjednik Vlade, koji je upravo otišao u oporbu nakon gubitka izbora, Zoran Milanović nastavlja sa svojom protuhrvatskom politikom i politikom rehabilitacije četništva i srpskog agresora i optuživanja hrvatskih branitelja.

Vjerno ga slijede brojni mediji i nevladine udruge, koji zajedno hrvatske branitelje, zbog toga što su javno izrazili svoje ne slaganje s politikom Agencije za telekomunikacije, koja štiti četničko ponašanje dijela pravoslavne Crkve i koja kritiku četničkog ponašanja proglašava govorom mržnje, ustaštvom, nacizmom i rušenjem demokracije.

Poznato je da od početka borbe za hrvatsku samostalnost velikosrbi sustavno proizvode krivotvorine kojima nastoje dokazati da su Hrvati ustaše i zločinci, da sustavno progone Srbe u Hrvatskoj i da su Srbi sustavno izloženi genocidi i progonu.

Također je poznato da se sadašnja Hrvatska, a ne samo Tuđmanova, tretira kao ustaška i fašistička tvorevina, koja nastavlja Pavelićevu politiku progona Srba. Poznate su i izmišljotine kako su Srbi i danas u strahu, od navodno novih pokolja koji se spremaju, odnosno da žive u strahu, jer u Hrvatskoj je navodno na djelu ustašizacija i fašizacija.

Svako izražavanje domoljublja i svaki prosvjed protiv onih koji lažno optužuju branitelje, pa i cijeli hrvatski narod, da su ustaše i fašisti, pokušava se prikazati kao novi dokaz da je Hrvatska fašistička, nacistička i ustaška država. U tom kontekstu masovni prosvjed branitelja i drugih građana protiv nepravednog kažnjavanja televizije Z1, zato što se suprotstavila četništvu, izazvali su pravu histeriju. Na čelu histerije bio je Zoran Milanović, kao i uvijek do sada. On je prosvjed sedam do osam tisuća branitelja i drugih građana prikazao kao razularenu gomilu, kao filofašistički, nacistički i protudemokratski pohod, koji ruši institucije hrvatske države. Miran i dostojanstven prosvjed pretvorio je u opasno fašističko- nacističku opasnost za hrvatsku demokraciju i zaprijetio je da će to spriječiti te da će i on izvesti ljude na ulicu. Ustvari zaprijetio je građanskim ratom.

Njegova optužba je monstruozna i ona je na istoj liniji koja godinama dolazi iz Beograda i četničkih krugova, koji hrvatske branitelje proglašavaju ustašama, koji velikosrpsku agresiju na Hrvatsku ne samo pretvaraju u građanski rat nego i u agresiju i zločin protiv Srba u Hrvatskoj, koji postaju žrtve a hrvatski narod i hrvatski branitelji se pretvaraju u agresora i zločinca.

Dakle, Milanović napadom na branitelje kao ustaše i fašiste i naciste u funkciji je ostvarivanja i nastavljanja velikosrpske agresije na Hrvatsku. On je pokrenuo strašnu lavinu prosvjeda nevladinih udruga i doveo je do prave histerije u Hrvatskom saboru. Tamo se nova Vlada optužila da je proustaška i nedemokratska. Premijera Oreškovića optužili su da je mason i dio židovskog lobija, koji je poslan da vlada u Hrvatskoj i provede politiku krupnog kapitala.

Novi ministar kulture bez ikakvog argumenta proglašen je ustašom, Goebbelsom.

Dakle, Zoran Milanović i nakon silaska s vlasti na djelu pokazuje kako izgleda pakao koji on stvara i koji će stvarati u Hrvatskoj. Njegove izjave i izjave njegovih trabanata, i ispred Sabora i u Saboru, pravi su i autentični govor mržnje. Proglasiti potpredsjednika Sabora ustašom, zato što je sudjelovao u demokratskim prosvjedima, graniči sa zdravim razumom.

Bio sam učesnik tih prosvjeda, čak sam i govorio i svjedočim da je prosvjed bio miran, kulturan i da su poštovani svi demokratski standardi. Jedini incident koji se dogodio bilo je kada je manje od stotinjak ljudi pokušalo diskreditirati branitelje i organizatore izvikivanjem povika “Za dom spremni”.

Građani su mirno promatrali prosvjed. Mnogi su se priključivali. Mnogi su pljeskali. Posebno me oduševila hrvatska mladost. Prolazeći Savskom kraj jedne škole svi su se natiskali na prozore i zapjevali domoljubne pjesme. Nadam se da neće i te domoljubne pjesme proglasiti ustaškim.

Da li je gospodin Milanović svjestan, i oni koji ga podržavaju, što znači njegova lažna optužba kao bivšeg premijera i šefa oporbe, koji većinu braniteljske populacije bez ikakvog dokaza proglašava nacističkom, fašističkom i ustaškom gomilom koja ruši demokraciju.

Na skupu sam tražio, kao i drugi, ostavku Vijeća za telekomunikacije. Naveo sam i razloge. Gospođa Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća, i članovi Vijeća imaju pravo na svoja politička stajališta, imaju pravo kao građani štititi četnički dio pravoslavne Crkve od javne kritike. Imaju pravo kao građani osuđivati Marka Jurića za navodni govor mržnje i podržavati one političke snage u Hrvatskoj koje žale za Jugoslavijom i koje uzrujava svako izražavanje hrvatskog domoljublja. Međutim, kao članovi institucije, kao dio represivnog aparata, koji presuđuje hoće li novinari imati pravo na svoj posao, koji mogu zabraniti pojedinim televizijama da rade svoj posao nemaju pravo svoje subjektivno mišljenje pretvarati u represiju protiv onih koji smatraju da je nužno kritizirati četništvo i da kritiziranje četništva ne može biti govor mržnje. Zato što je gospođa Rakić, kao predsjednica, i članovi Vijeća, na temelju svog subjektivnog mišljenja i pogrešnih političkih procjena, zaštitilo četništvo od javne kritike i što su one koji su na to ukazivali proglasili širiteljima mržnje i zabranili im rad. Moraju odgovarati. To je zlouporaba demokracije zbog koje su opravdani prosvjedi i zahtjevi da podnesu ostavku. To je istina o prosvjedima. To je istina o tome kako su hrvatski branitelji još jedanput stali u obranu istine u Hrvatskoj, kako su se suprotstavili dosadašnjoj politici koja je krivotvorinama i represijom osporavala istinu o Domovinskom ratu.

Mislim da je došlo vrijeme da se i u Hrvatskom saboru pokrene rasprava o odgovornosti šefa oporbe Zorana Milanovića zbog njegovog sustavnog govora mržnje i sustavnog lažnog optuživanja hrvatskih branitelja da ustaše, nacisti i navodni rušitelji demokracije, odnosno zbog sustavnog zastupanja stavova koji su na istoj liniji protuhrvatske politike iz Beograda. Izvor: Direktno.Hr