Skip to content

Retrospektiva: Prošlogodišnji Porin podigao najveću buru do sada

Dodjela nagrade Porin i ove će se godine održati u Splitu koji je lani pokazao da je izuzetan grad domaćin. Glazbeno – televizijski spektakl u Spaladium Areni, unatoč orkanskoj buri koja je tih dana “paralizirala” grad, pratilo je 5000 posjetitelja u dvorani te 244.000 gledatelja pred malim ekranima

porin

Prošlogodišnji Porin poseban je ne samo po tome što je dodjeli po prvi put mogla prisustvovati i publika, već i po raskošnoj scenografiji. Pozornica u Areni bila je površine nogometnog šesnaesterca, a prostirala se na više od 600 četvornih metara uz mnoštvo multimedijalnih svjetslosnih efekata. Na tri bine, pop bini, rock i onoj za dodjelu statua nastupala su najeminentnija imena hrvatske glazbene scene.

Tjedan uoči dodjele prestižnih statua obilježila su i mnoga društvena događanja. Tako su domaći, ali i inozemni posjetitelji na početku turističke sezone mogli uživati u raznim koncertima, izložbama, panelima, reviji dokumentarnih filmova te svečanom podizanju Porinove zastave na Pjaci.

Organizaciju dodjele pohvalili su i sami glazbenici te je pred organizatorima sigurno veliki izazov nadmašiti prošlogodišnji veličanstveni show u Areni. Svjesni promjena u svjetskoj glazbenoj industriji, nastojat će da ova prestižna nagrada iz godine u godinu bude što bolja jer je Porin zajednica svih onih koji vole, stvaraju i žive glazbu.

Stoga kako bi i ovaj put bili originalni i drugačiji, nadolazeća svečana dodjela, kako je potvrdio Upravni odbor Porina, održat će se 17. ožujka u dvorani Gripe uz prijenos uživo na Prvom programu HTV-a u prime-time terminu.

{youtube}1N6btctfc_s|500|400|0{/youtube}

Sve informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj web stranici te na društvenim mrežama:

Službena web stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube:youtube.com/user/porinhr/videos

 

mala retrospektiva
RIJEČKA OPERA NA VELIKOM GOSTOVANJU U LJUBLJANI
Opera riječkog HNK Ivana pl. Zajca ovu će iznimno uspješnu sezonu okruniti dvam...27th Jun 2022
Zvonko Špišić - Bicikl
Zvonko Špišić - Bicikl Glazba: Zvonko ŠpišićTekst: Drago BritvićAranžman: Ra...15th Feb 2022
Pop hitovi 2022 / uživo!
Pop hitovi 2022. - Ed Sheeran, Adele, Shawn Mendes, Maroon 5, Taylor Swift, Sam...11th Jan 2022