Izložba Mie Mikula u Muzeju Brdovec uz “Noć muzeja 2016”

Mia Mikula Muzej Brdovec 2016 1

Mia Mikula Muzej Brdovec 2016 1

Izložba je nastala kao rezultat diplomskog rada “Obnova i revitalizacija dvorskog sklopa Januševac” pod mentorstvom akademika Mladena Obada Štitarocija započetog u sklopu kolegija “Revitalizacija dvoraca”, koji se provodi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a vodi ga akademik Mladen Obad Šćitaroci.

Izložba je otvorena uz glazbeni nastupgospodina Rucnera i brojne posjetitelje.

45 foto galerijaSnimila: Višnja Serdar

Predavanje su održali akademik Mladen Obad Šćitaroci pod naslovom ‘Dvorci kao pokretači razvoja’, povjesničarka umjetnosti Iva Raič Stojanović i arhitektica Mia Mikula.

Nakon predavanja održano je svečano otvorenje na kojemu su govorili ravnateljica muzeja Silvija Limani, načelnik Općine Brdovec – Alen Prelec te autorica izložbe Mia Mikula. Zatim je Đurđica Haladi iz Udruge Vladimir Maleković održala poetski recital s temom Januševca i profesor Zlatko Rucner je odsvirao kompozicije inspirirane klasicizmom na violončelu.

Nastavak programa bio je ispunjen igrama, glazbom i plesovima iz razdoblja klasicizma koji su organizirali članovi Hrvatskog saveza arheologa.

Mia Mikula Muzej Brdovec 2016 28

Mia Mikula rođena je 1991. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i XV. gimnaziju. Godine 2010. upisuje Preddiplomski studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje ubrzo postaje demonstratorica na više kolegija. Tijekom studija sudjelovala je na nekoliko interdisciplinarnih studentskih radionica i imala više publiciranih radova. Diplomski studij na istom fakultetu upisala je 2013. godine. Stručno znanje stekla je radom u arhitektonskim uredima u Zagrebu. Diplomirala je u srpnju 2015. godine s temom “Revitalizacija dvorca Januševac” uz najviše pohvale (Dekanovo priznanje). Zajednički članak s mentorom baziran na tom diplomskom radu objavljen je u Zborniku međunarodne konferencije “Prostorne i razvojne mogućnosti kulturnog nasljeđa” održane u Zagrebu, u listopadu 2015. godine.

Mia Mikula Muzej Brdovec 2016 42