Skip to content

Gradski muzej Varaždin u Noći muzeja 2016.

Gradski muzej Varaždin i ove je godine sudjelovao u Noći muzeja koja se, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održala u petak, 29. 1. 2016. godine

palaca Sermage Noc muzeja 2016

Tom prilikom u Gradskom muzeju Varaždin u programu je bila izložba Varaždin pod krunom Habsburgovaca, otvorena koncem prošle godine, uz 90. obljetnicu osnutka te ustanove. U Noći muzeja razgledalo ju je 2775 posjetitelja.

Važnost i zahtjevnost toga izložbenog projekta, u kojemu se s više aspekata ocrtava četiri stoljeća duga povijest između vladarske dinastije Habsburg i grada Varaždina, željeli su se posebno istaknuti i u Noći muzeja zbog čega su ostali izložbeni postavi bili zatvoreni.

No, kao i proteklih godina, svi Varaždinci, ali i ostali zainteresirani posjetitelji, ove godine još će (barem 3 puta!) imati prilike besplatno razgledati izložbene postave Gradskog muzeja Varaždin i to uz Međunarodni dan muzeja (18. svibnja), Dan Gradskog muzeja Varaždin (16. studenoga) te u Europskoj noći muzeja (21. svibnja), u kojoj će muzejski postavi biti ponovno otvoreni za noćni razgled.