Skip to content

DETOUR slavi 10 godina rada

Godina 2016. bit će posebna za grupu DETOUR, jedan od najpopularnijih electro akustik pop bandova u Hrvatskoj. Osim što će nizom manjih i većih koncerata obilježiti 10 godina rada, do početka ljeta bi trebali predstaviti i pravu glazbenu poslasticu, svoj prvi akustični album

detour

Nakon tri studijska albuma, gdje je posljednji ‘A što ak’ ja…’ ovaj zagrebački bend pozicinirao u sam vrh domaćeg popa, otvorila se idealna prilika za realizacijom svojevrsne kompilacije. S novim aranžmansko-producentskim čitanjem bend će predstaviti javnosti već poznate, ali i manje poznate skladbe iz bogatog opusa. Autor i producent Nenad Borgudan ističe kako će nadolazeće izdanje ponuditi i dvije nove pjesme a već prvu će predstaviti kroz mjesec i pol dana, te dodaje: “Slavljeničku godinu smo započeli s velikim planovima, otvorit ćemo je s novim singlom, nastaviti s nizom koncertnih nastupa, te promocijom akustičnog albuma, a završit je s velikim koncertom u Zagrebu. Nakon manjeg zatišja, mada smo koncertno stalno aktivni, vrijeme je za nove stvari. Čeka nas puno autorskog, studijskog, a i koncertnog angažmana čemu se neizmjerno veselimo.”

Prvi od planiranih koncerata grupa Detour najavljuje već za sutra, 29. siječnja u sklopu ovogodišnjeg programa Noć Muzeja u Kaštel Lukšiću, dok je sljedeći 26.02. u Rijeci u Pogonu kulture. “Dugo nismo svirali u Rijeci i mogućnost da se ponovno sretnemo s riječkom publikom nas je zaista razveselila jer smo u tom gradu uvijek imali odlične nastupe. Konstatno smo dobivali upite od strane naših fanova ‘kada ćemo doći u Rijeku?’, napokon su se posložile stvari i stižemo zadnji petak mjeseca veljače,” zaključio je Nenad.

See also  Rusija slavi Dan pobjede: Spektakularna parada