Skip to content

Tko je sve imenovan, a tko razriješen u novoj Vladi

Prof. Željko Krznarić imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a prof. Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb

prof Zeljko Krznaric predavanje hkld 20 02 2013 19

Glasnogovornicom Vlade Republike Hrvatske imenovana je HDZ-ova Sunčana Glavak, a Tomislav Karamarko bit će član Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost i shodno tom položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost te predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija, priopćili su Banski dvori nakon zatvorenog dijela sjednice na kojem se ‘raspravljalo’ o kadrovskim pitanjimapiše tportal

Predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića imenovan je Neven Zelić, s danom 1. veljače 2016. godine, a od tog će dana Vladina glasnogovornica opet biti Sunčana Glavak, koja je već ranije bila glas iz Banskih dvora i to u vrijeme Ive Sanadera, kada je tadašnji glasnogovornik bio Zlatko Mehun, a ona zamjenica predstojnika Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Glavak je osim u Vladi, ranije bila i glasnogovornica Ministarstva kulture te saborska zastupnica HDZ-a u šestom i sedmom sazivu te, između ostalog, i članica saborskih Odbora za obitelj, mlade i sport te Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, a bila je i glasnogovornica HDZ-a, no s tog ju je mjesta smjenio Tomislav Karamarko.

Šef Oreškovićeva kabineta Zelić je pravnik i član Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora te jedan od odvjetnika Karoline Vidović Krišto u slučaju kada joj je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman dao izvanredni otkaz s obrazloženjem da je počinila osobito tešku povredu radne obveze jer je 22. prosinca e-poštom na 82 adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a uputila poruku s uvredljivim komentarima na račun glavnog ravnatelja HRT-a.

Vlada je donijela i Odluku kojom se prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija.

Tih je dužnosti razriješen Ranko Ostojić, a do promjena je došlo i kod predsjednika sanacijskih vijeća pojedinih kliničkih bolničkih centara pa je tako nesuđeni ministar zdravstva HDZ-ov Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb umjesto Hrvoja Vrčića, koji je razriješen na osobni zahtjev.

See also  MIP odbio skinuti imunitet Darku Milinoviću

Razriješen je i dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb Marko Rudnički te je vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan Željko Krznarić, a razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić te su Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane vršiteljicama dužnosti članica.

Vlada je razriješila i pomoćnicu ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenku Bulj na osobni zahtjev radi odlaska u mirovinu, a na osobni zahtjev je razriješen i Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac.

Na osobni zahtjev razriješeni su i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave te Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović. Također, razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović te pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje. tportal