Mozart Fan Club slavi: sretan rođendan, Mozart!

Novi klub poklonika salzburškog genija Wolfganga Amadeusa Mozarta obilježava veliku obljetnicu 260 godina od skladateljeva rođenja i u tom povodu na dan Mozartova rođendana u Zlatnoj dvorani na Gornjem gradu u Zagrebu priprema prigodnu svečanost

mozart

Zagreb – Mozart Fan Club, novi klub poklonika glazbe Wolfganga Amadeusa Mozarta, ove srijede 27. siječnja u Zlatnoj dvorani Hrvatskoga instituta za povijest u Zagrebu u 19:30 sati, priprema prigodnu svečanost kojom obilježava 260. rođendan velikog salzburškog majstora.

Prigodnom svečanošću u jedinstvenom ambijentu Zlatne dvorane u Opatičkoj 10 na Gornjem gradu – točno na dan Mozartova rođenja – novi Klub želi na simboličan način obilježiti veliku obljetnicu i na taj način pridružiti se svjetskoj zajednici poklonika i štovatelja Mozartova djela koji diljem svijeta 27. siječnja obilježavaju rođendan glazbenog genija.

Velika obljetnica povod je i osnutku novoga Kluba – prvoga kluba ljubitelja glazbe Wolfganga Amadeusa Mozarta u Hrvatskoj, a njegovi utemeljitelji – maestro Igor Tatarević, inženjer matematike i skladatelj Luka Marohnić, magistra komparativne književnosti Anamarija Žugić te Vedran Galić ispred agencije G.A.D. PRODUKCIJA – pozivaju sve ljubitelje Mozartove umjetnosti da se priključe novoj inicijativi.

Tijekom godine novi Klub organizirat će različite zanimljive aktivnosti od koncerata i balova do studijskih putovanja, znanstvenih radionica, multidisciplinarnih predavanja i zanimljivih prezentacija od umjetnosti preko znanosti sve do mode i gastronomije Mozartova doba. No prije svega u tome novome Klubu njegovi pokretači žele okupiti sve one koji vole i cijene Mozartovu bezvremensku glazbu.

Rođendansku svečanost uveličat će naša pijanistička zvijezda Petar Klasan koji za ovu prigodu stiže iz Beča te će u sklopu svečanog programa izvesti Mozartovu antologijsku Sonatu u A-duru, KV 331. Kostimirane hostese i glumac Filip Detelić u ulozi Wolfgangova oca Leopolda Mozarta dočarat će djelić atmosfere Mozartova doba, a program svečane proslave vodit će naša ugledna jazz pjevačica i voditeljica Melita Lovričević.

Zainteresirani za dolazak mogu se javiti na: mozartfanclub@gad.hr.

Ove srijede 27. siječnja podignimo čaše u čast Mozartova genija i pridružimo se svim poklonicima umjetnosti velikog glazbenog genija diljem svijeta s čestitkom:

Sretan rođendan, Mozart!