Milena Ulic

Zora je, ona zora koju ne znaš želiš li ili ne želiš dočekati jer prvi put u životu ne znaš što ti ona donosi, nisi siguran da si se u stanju još jednom suočiti sa svom surovošću života, udahnuti hrabro i pričekati je. Donijela je bitku i na trenutke mi se činilo da je najbolje odustati, pustiti sve i pričekati da se dogodi što se dogoditi mora, a onda sam se sjetila njega, i njih, mojih ljudi, njih koje beskrajno volim i kojima još mnogo toga dugujem

Danas mi ponovno treba čudo, ono Mljetsko čudo zbog kojeg si u stanju sve preživjeti.

Možda previše tražim, takva čuda život donosi samo jednom i to rijetkima, i baš zato danas, ovdje, slaba i umorna, tužna i ljuta ću se hrabro boriti za svoje čudo.

Za onog kome dugujem svoj život, onog tko me je već više puta izvadio iz provalije i oživio me i kada sam sama od sebe digla ruke, dugujem mu da budem tu, oslonac i podrška.

Usprkos svim zlima znam da zbog njega ovu borbu moram dobiti, moram pokazati svijetu, svim podlima i zločestima da nikada zloća, novci, podlost ni podobnost neće moći ono što čisto srce može. On je dobio moje ratove, vodio moje bitke usprkos svim mojim manama, lošim danima, stajao hrabro uz mene, poklanjao mi onaj osmijeh spasa kad je voda odnosila sve. I danas je tu, hvala mu!

Zbog njega i svih koji me vole i koje ja volim, zbog toga što u sebi nosim još more ljubavi da im je poklonim, nosim radost da im loše dane skratim, nosim lojalnost da im dobro dobrim vratim, da ih bezuvjetno podržavam, da znaju da se na mene uvijek mogu osloniti i da ih nikada neću ostaviti na cjedilu, za njega i njih ću ovu bitku dobiti.

Želim s njima proći još puno toga, želim se radovati svakom njihovom osmijehu, slaviti njihove uspjehe s većim žarom nego svoje. Želim biti tu u teškim vremenima, da im ih pomognem prebroditi, da im obrišem suze života, da zajedno ukrademo još poneki osmijeh životu kada postane okrutan i da s najvećim osmijehom, razigranošću djeteta i sa srcem borca, odolimo svemu što nam život sprema.

Tekst: Milena Ulić, moja velika prijateljica, omiška umjetnica sa svjetskom slavom, vlasnica uspješnih brendova De Lena i Donna Dee

Leave a Reply

Your email address will not be published.