Tomislav Karamarko o lustraciji, krađi na izborima …

– Lustracija nije lov na ljude, nego borba za suvremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrijednosti iz komunističkog razdoblja – izjavio je predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u Imotskom, gdje je u subotu navečer nazočio svečanosti obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a u tom gradu

f0e0fd479058

Lustracija?

Naime, predsjednik najveće hrvatske stranke tvrdi da lustracija nije lov na pojedine ljude, nego je lustracija promjena društvene klime i zauzimanje za istinu. Lustracija je borba za suvremenu hrvatsku državu sa pravilnim i čistim definicijama, lustracija je naša odluka da ne želimo imati posla s vrijednostima prije 90-ih godina prošlog stoljeća.

Očito je kako je i dalje, rekli bi srećom, živa ideja da se provede napokon proces lustracije. – Lustracija je naša odluka da se sve naše vrijednosti suvremene hrvatske države baziraju na Domovinskom ratu, braniteljima i Franji Tuđmanu. Ne mogu nam danas neki krugovi nuditi ono što smo htjeli odbaciti 90-ih, ne mogu nam nuditi boljševički mentalitet – poručio je Karamarko, koji se vrlo smireno držao pred novinarima, unatoč činjenici da lijevi ekstremisti kako u medijima tako i u raznim udrugama posljednjih dana drže vrlo neprijateljski prema novoj vlasti.

Ministar Crnoja?

Karamarko je komentirao i današnju izjavu novog ministra branitelja Mije Crnoje (u programu Hrvatske televizije) kako se ne odustaje od “registra izdajnika”. – Trebamo shvatiti naše branitelje i njihov senzibilitet te vrijeme u kojem su se oni borili u Domovinskom ratu – smatra Karamarko.

– Branitelji su jedno vrijeme bili izvrgnuti lovu na vještice, ponižavalo ih se da su lažni branitelji. Oni koji su izradili spisak branitelja dobili su nekoliko desetaka lažnih, a bila je cijela hajka. Kao reakcija na to idemo vidjeti tko su bili agresori i mislim da je legitimno postaviti takva pitanja. Nije to lov na ljude, nego je to lov na istinu . rekao je predsjednik HDZ-a te je dodao kako podržava Crnoju koji je bio branitej i heroj Domovinskog rata, policajac specijalac.

Cijela Hrvatska je ugrožena

– Predsjednicu Republike Hrvatske i predsjednika Sabora smo mi iznjedrili, a u konačnici i premijer kojeg smo mi iznjedrili, našeg su svjetonazorskog profila. To je dobro,” smatra Karamarko, koji je dodao da će uspostavom nove vlasti biti elimirane političke napetosti u Hrvatskoj između državnih čelnika jer su na glavnim državnim dužnostima čelnici narodnjačkog svjetonazora

– Napokon narodnjačka vlast ljudi, kako se izrazio, koji se znaju prekrižiti kada uđu u crkvu – poručio je vodeći HDZ-ovac.

– Cijela Hrvatska je ugrožena, ne samo Imotska krajina, a meni je žao što nisu realizirana neka kadrovska rješenja s ljudima koje spominjete i koji su moji prijatelji – kazao je Karamarko te dodao da Imotska krajina neće biti zapostavljena.

– Nama je bilo najvažnije napraviti kombinaciju da ova neokomunistička i nenarodna vlast izađe iz Banskih dvora. HDZ je uspio maknuti nehrvatstvo sa Pantovčaka, iz Sabora i Banskih dvora, a to i jest bio naš cilj – riječi su potpredsjednika Vlade.

Krađa na izborima?

Posebno je bila zanimljiva izjava Tomislava Karamarka o posljednjim parlamentarnim izborima, Karamarko je bivše vladajuće nazvao elitistima koji preziru hrvatski narod i njegovu žrtvu…

– Ima indicija da smo pokradeni u izbornoj noći za 5-6 mandata. Ispitat ćemo to Na sve su bili spremni da se ne vratimo na vlast”, rekao je Karamarko. “Za nas je vlast služenje narodu. Nećemo slušati o slučajnoj državi, smrdljivom šatoru u kojem su branitelji. Što im miriši? Da li onaj po kojem se zove trg u Zagrebu? I to ćemo rješavati u narednih godinu dana – zaključio je Karamarko očito aludirajući na Trg maršala Tita, ratnog zločinca koji ima svoj trg u glavnom gradu demokratske Hrvatske, što je suludo. Zločinac slavljen u demokraciji.