Putujuća izložba Common Grounds nastavlja europsku turneju

unnamool

unnamoolNakon Beograda, Zagreba, Skoplja, Tirane, Plovdiva, Beča, Istanbula i Budimpešte, izložba Young Balkan Designers gostuje na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Kölnu, koji se održava od 18. do 24. siječnja, u okviru Pure Talents zone

Godišnja Pure Talents izložba Međunarodnog sajma namještaja u Kölnu predstavlja rezultat aktivnosti sajma usmjerenih prema afirmaciji i promoviranju perspektivnih dizajnera širom svijeta s fokusom na područja produkt dizajna, dizajna interijera i arhitekture.

Izložbu u hali 4.2 karakterizira izbor eksperimentalnih radova mladih dizajnera, škola za dizajn i novoformiranih platformi i timova mladih autora s ciljem prezentacije i povezivanja s poslovnim sektorom. U tom smislu, i ovo gostovanje YBD-a se razlikuje od prethodnih s obzirom na to da glavne posjetitelje izložbe čine ljudi iz poslovnog sektora i zainteresirana javnost. Ovakav vid predstavljanja izuzetno je bitan za prezentaciju regionalnog dizajna te čini jednu od glavnih aktivnosti projekta Mladi balkanski dizajneri, koji služi kao most između edukacije i tržišta rada.

U Kölnu se predstavljaju hrvatski dizajneri Tvrtko Bojić, Sara Pavleković Preis, Niko Crnčević, Marko Petrić, Ante Krizmanić i Anesia Grkov Mervcich.