Hrvatska visoko svladala i Makedoniju

5227ea80

Hrvatska rukometna reprezentacija visoko je svladala Makedoniju u prvom susretu druge faze natjecanja. 34:24, lakše od očekivanja uz potpuno nemoćan nastup Makedonaca

5227ea80

Makedonija se nije mogla nositi s Hrvatskom. Predstava vrlo slična onoj s Islandom, potpuna dominacija Hrvatske i ono što je vrlo važno – odlična obrana i vrlo raznovrstan napad

Hrvatska je imala širinu, ideju u napadu i bez problema je punila mrežu Makedonije.

Makedonci posve suprotni. Veliki razlog u ovakvom porazu leži u činjenici da je Kiro Lazarov u potpunosti zaustavljen i ostavljen bez ijednog pogotka. Bez učinka Lazarova, Makedonija nema šanse protiv ozbiljnijih reprezentacija, a osim toga veliku ulogu igrao je i umor. Zbog skraćene rotacije i težih iskušenja u prvoj fazi natjecanja, Makedonci nisu došli u idealnom stanju što je poletnija i odmornija Hrvatska rutinski iskoristila.

U utakmicu je odlično ušao Mirko Alilović koji je zaustavio četiri puta Lazarova, dalo je to krila Hrvatskoj koja je brzo pobjegla na 7:1.

Podsjetilo je to naravno na dvoboj s Islanđanima koji su se raspali na samom početku susreta poslije čega je Hrvatska imala lagan posao. Ovdje je Makedonija pokušala upisati povratak u utakmicu, ali nije ozbiljno zaprijetila.

Na poluvremenu je bilo 17:13 za Hrvatsku nakon što je Makedonija s dva gola Manaskova i Kuzmanovskog u završnici smanjila i tako malo popravila dojam.

Odmah na početku drugog dijela Kuzmanovski je približio Makedonce na tri gola zaostatka, ali vrlo brzo Hrvatska je odgovorila, vratila se na ugodnu prednost i mirno dovršila posao.

U drugom dijelu raspucao se Ivan Slišković koji je u tih 30 minuta postigao šest pogodaka.

Slijedi ključni dvoboj u skupini, utakmica protiv sjajne Francuske koja jedne i druge može pogurati prema polufinalu, ali ih i posve udaljiti. hrsport.net