Koncert In memoriam maestro Milan Horvat

Zagrebačka filharmonija u petak, 22. siječnja koncertom u sklopu Crvenog ciklusa odaje počast svojem nekadašnjem šefu dirigentu; jednom od najvećih hrvatskih dirigenata koji je svoju veliku umjetničku energiju i autoritet posvetio izgradnji, unaprijeđivanju i oplemenjivanju ne samo Zagrebačke filharmonije, već i čitave hrvatske kulture – Milanu Horvatu

vizual 22

Milan Horvat obavljao je funkciju šefa dirigenta te ravnatelja Zagrebačke filharmonije (1957. – 1969.)

Ugledan i utjecajan u glazbenom svijetu, svoj je dirigentski autoritet i ugled iskoristio za promociju Zagrebačke filharmonije daleko izvan njezinih granica. Upravo zato, Zagrebačka filharmonija posvećuje mu svake godine svečani In memoriam koncert.

Solističke nastupe na koncertu imat će članice našeg Orkestra: koncert majstorica Zagrebačke filharmonije, Sidonija Lebar te violistica Lucija Brnadić. Istaknute profesionalke, iskusne glazbenice solističkim nastupima uveličat će koncert. Zagrebačka filharmonija poseban naglasak stavlja na članove svojeg orkestra, tako da ćete i u ovoj sezoni imati prilike prisusvovati izvedbama umjetnika s velikim iskustvom i talentom.

Na koncertnom programu posjetitelji će uživati u djelima velikana muzičkog stvaralaštva Mozarta i Brucknera, kako i priliči ovom događaju i to njihovim

velikim simfonijama – Koncertantnom simfonijom za violinu, violu i orkestar i 3. simfonijom u d-molu, a sve pod dirigentskim vodstvom maestra Stefana Lana.

Budite uz Zagrebačku filharmoniju 22. siječnja s početkomu 19.30 sati i zajedno se prisjetimo velikog Mo. Milana Horvata.