Psihodelični vizuali nove kampanje Jelene Holec

Nakon predstavljanja na ovosezonskom Cro A Porteru, Jelena Holec predstavlja dramatičnu kampanju inspiriranu likom Ivane Orleanske za kolekciju Y’s Brigade

jelena holec 1

Dizajnirana za urbanu ženu koja se ne boji upustiti u avanturu s koloritom i koja uživa biti primijećena, estetika ove kolekcije počiva na istraživanju misticizma, simbolike i vizualnih elemenata militarizma srednjeg vijeka i renesanse. Digitalizirani tekstilni uzorci koji postaju svojevrsni potpis ove mlade dizajnerice dizajnirani su iz elemenata fotografiranih u europskim muzejima, srednjovjekovnim dvorcima, gotičkim ulicama i oružarnicama. Printane tkanine u tonovima antracita, purpura i mesnato crvene kombinirane su s transparentnim svilama, teksturiranim elastičnim pletivima, vunenim tkaninama i skajem. Feminiziranoj silueti odjeće koja naglašava tijelo kontrastiraju militarizirani dodaci u obliku remenja, kožnih kopčanja i omatanja, te unakrsnog vezivanja kao na viteškoj odjeći.

jelena holec 2

Renomirani fotograf Zvonimir Ferina idealno je uklopio povijesnu ideju Ivane Orleanske kao pionirke viteštva toga razdoblja s ekspresivnim izričajem i ženstvenom modnom siluetom. Njen futuristički prikaz utjelovile su Lucija Beden i Dijana Radan (Talia models), make up kampanje potpisuje Kasandra Draganić, a stiliziranje kose Dijana Katić i Ivana Novokmet za Frizerski studio Di.

jelena holec 3

Jelena Holec 4

Jelena Holec 6