Skip to content

Inspirativna priča o brendu Shiv Shav

Znate i sami da jako volimo intervjue s kreativnim i inspirativnim majkama koje su majčinstvo iskoristile kao motivaciju, a u svojoj djeci vide najveću inspiraciju

 

Jednogodišnji Filip zaslužan je što je još jedna kreativna mama krenula samostalnim putem i ohrabrila se slijediti svoje snove. Sandra Ružić, oduvijek je imala umjetničku crtu, no život ju je odveo u skroz drugom smjeru, od posla, udaje, a majčinstvo koje ju je vratilo na pravi put. Od srednje škole njegovala je smisao za umjetnost kojem se nedavno i vratila, sretna što konačno slijedi svoj san.

 

Sin Filip bio je mala i veoma osjetljiva beba te mu je ustanovljen atopijski dermatitis. Njegova osjetljiva koža reagirala je na sve, a Sandra je u želji da sinu pruži sve najbolje počela istraživati na koji prirodni način mu može pomoći te koje proizvode koristiti kako bi se stanje popravilo. Prešla je tako na platnene pelene, a što se odjeće tiče došla je do alarmantnog podatka kako uzgoj pamuka uključuje velik broj pesticida te se za sirovinu potrebnu za izradu jedne majice koristi se 17 žlica umjetnih gnojiva, te jedna žlica aktivnih kemikalija, što su kancerogeni pesticidi, insekticidi i pesticidi, a u sve to još se dodaju regulatori rasta. Uz to, ide i prskanje 8-10 puta. Naša koža apsorbira 60% onoga što stavimo na nju, a bebina koža još i više jer je tanja i osjetljivija. To ju je potaklo da krene u izradu komada odjeće za djecu koji će biti od organskog pamuka, a svemu je pridodala svoj umjetnički pečat jer kako nam je i sama otkrila ponuda na tržištu je mala i predvidiva, poznati dječji motivi – mašne, srca, a majke bi ponekad svojim najdražima uzele nešto drugačije. Za ime brenda zaslužan je nećak Tin s kojim ima posebnu vezu, kad mu je otkrila o čemu se radi i zamolila ga za prijedlog imena, trebalo mu je par minuta i iz prvog je pokušaja imenom utjelovio sve ono što Sandrin brend predstavlja!

See also  Milena Ulić: Na Mljetu se uživa, dok se u gradovima preživljava

img 6992

Naišla je na veliku potporu obitelji što joj je dalo vjetar u leđa, svekrva koja je profesionalna šilica naučila ju je zanatu. Sandra je sve mane odjeće za bebe koje je zapazila kao majka malog dječaka vješto iskoristila kako bi poboljšala svoj brend i olakšala majkama. “Bodići dolaze s dva reda drukera kako bi duže trajali i kako bi ih beba više mogla nositi. Svi znamo kako je kad je dijete malo i prebrzo sve preraste, ovime smo tome doskočili. Ista je priča s harem hlačicama, mogu se nositi zimi,a kad beba naraste može ih nositi kao kratke hlačice jer je kroj prilagodljiv.”

img 6998

Sitotiskom na majice apliciram svoje crteže s motivima iz našeg kraja kako bi majice bile posebne i drugačije, a upravo zato ih mnogi često biraju za darove. Shiv Shav majice dolaze s motivom medvjeda, lavande, masline, ježa, morskog konjica, spajaju sve motive našeg kraja i donose svježinu u ponudu.

img 7005

Vjerujemo da je ovo tek početak jedne lijepe priče jer najljepše ideje dolaze kad se radi sa srcem, a kad tome još dodamo majčinstvo kao inspiraciju, uspjeh ne može izostati. Majice s jedinstvenim motivom, kvalitetne izrade i provjerenog materijala – mi smo za svoje najmlađe već naručili, djeca zaslužuju samo najbolje i provjereno, a Shiv Shav upravo to nudi.

Izvor: Stilueta/Marija Mažar

img 7013

img 7018