Skip to content

Srbi torpedirali Barakude u Beogradu

Nakon rukometaša koji su razbijeni 15 razlike od Slovenije, hrvatski obraz sinoć su ocrnili pak vaterpolisti

Srbija Hrvatska

Na otvaranju europskog prvenstva u Srbiji izgubili su od domaćina sa čak 13:6, što je ujedno i najteži poraz vaterpolista u povijesti velikih natjecanja

Znalo se da je Srbija favorit, ali da će opet pregaziti Barakude kao u finalu Svjetskog prvenstva, gotovo nitko nije očekivao.

U susretu drugoga kola 12. siječnja sastaju se Francuska i Hrvatska te Malta i Srbija.

Posljednje treće kolo je 14. siječnja kada će snage odmjeriti Hrvatska i Malta te Srbija i Francuska. Sve četiri reprezentacije izborit će plasman u osminu finala.

SRBIJA – HRVATSKA 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2)
BEOGRAD. Arena Beograd – 11.500 gledatelja

Realizacija igrača više: Srbija 3/9, Hrvatska 3/10
Peterci: Srbija – , Hrvatska 1/1

SRBIJA: G.Pijetlović, Mitrović 2, Mandić 3, Aleksić, Prlainović 3, Filipović, S.Mitrović, D.Pijetlović, Gocić 1, Ranđelović 1, Ćuk 1, Nikić 1, Jakšić 1, B.Mitrović.
Izbornik: Dejan Savić

HRVATSKA: Pavić, Bijač, Petković 1 (1), Burić, Sukno, Joković, Sukno, Bukić, Lončar 1, Vukičević, Bušlje 1, Pavlović 1, Šetka 2, Macan.
Izbornik: Ivica Tucak / soundset.hr

Na startu Europskog vaterpolskog prvenstva u Beogradu Srbija je katastrofalno porazila Hrvatsku 13-6, a tamošnji mediji uživaju u visokoj pobjedi svoje reprezentacije

Mondo hvali atmosferu i piše o rekordnom posjetu za vaterpolsku utakmicu Europskog prvenstva. U tekstovima na tome portalu spomenulo se zviždanje hrvatskoj himni, kao i to da je u susretu starih rivala Srbija od početka demonstrirala silu i potopila Hrvatsku. U tekstu stoji i da su u završnim minutama srpski vaterpolisti očekivano ‘spustili’ gas’…

Kurir je izašao s naslovom ‘Tako gazi europski i svjetski šampion: Srpski delfini uništili hrvatske barakude’.

Sportski žurnal isto govori o potopu Hrvatske odnosno da je njihova reprezentacija na najbolji mogući način krenula u obranu titule. Novinar piše da je pobjeda ostvarena bez poteškoća i da je Srbija protiv aktualnog olimpijskog pobjednika potvrdila da je prvi favorit za treće europsko zlato u nizu.

B92 piše o deklasiranju Hrvatske, dominaciji Srbije koja suparniku nije dala ni najmanju nadu, kako su Hrvati bili nemoćni i da je prednost u jednom trenutku bila i devet razlike.

Telegrafov naslov je ‘Srbija demolirala Hrvatsku: Savićevi delfini udavili protivnika u krcatoj Areni’. Napominje se kako Hrvati nisu imali ni promil šanse i da su Srbi sa svih strana bušili Pavićevu mrežu. Isti medij osudio je zviždanje navijača prilikom puštanja hrvatske himne. tportal.hr

{youtube}b9Hy1Z4B2pQ|500|400|0{/youtube}