Skip to content

Samoproglašeni borci za ljudska prava od našeg novca

Samozvani borac za ljudska prava, iz udruge koja je stvorena kako bi se naši novci legalno izvukli iz državnog proračuna, mislimo, dakako, na Vesnu Vecu Teršelič te na zloglasnu Documentu, ne miri se s činjenicom da je Županijsko državno odvjetništvo obustavilo istragu zbog ratnog zločina u selu Ramljani, i to protiv bivšeg pripadnika policijske antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Frane Drlje i njemu nadređenog Željka Sačića, ratnog pomoćnika zapovjedniku Stožera specijalne policije MUP-a

terseliclovaa

Vesna Teršelič, zajedno sa svoom tvrtkom, na sebi svojstven način šalje priopćenja očito ne shvačajući da je gotovo s partijskim progonima te da je partiji napokon odzvonilo. Kada u svom suludu jurišu na one koje smatra zločincima ili ih optužuje, sumnjiči, za zločin, Veca Teršelič i Documenta zapravo traži nove novce iz naših džepova. Tomislav Karamarko puno je toga obećao, pa i manje novaca za Vesnu Teršelič, nadajmo se da će svoje obećane ispuniti

Podsjetimo još jednom, na svojoj internetskoj stranici Državno odvjetništvo RH izvijestilo je da je “Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u srpnju 2014. nastavilo s provođenjem istrage protiv dvojice osumnjičenika sukladno odredbama novog Zakona o kaznenom postupku a budući da iz provedene istrage ne proizlazi osnovana sumnja da bi obojica osumnjičenika počinila kazneno djelo u selu Ramljani, ovo državno odvjetništvo je donijelo odluku o obustavi istrage”. Naravno, ova odluka u trans je bacila samozvane borce za ljudska prava.

Stoga u Documenti smatraju da, prema dosadašnjim sudskim odlukama u predmetu Grubori, “postoji kritična količina inkriminirajućih činjenica u kontekstu zapovjedne odgovornosti Željka Sačića kao pomoćnika Stožera specijalne policije MUP-a sa sjedištem u Gračacu tijekom VRA Oluja”.

– S obzirom na sudski utvrđene činjenice (Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju MKSJ, Županijski sud u Zagrebu, Vrhovni sud RH) po kojima su ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Grubori počinili pripadnici ATJ Lučko, a koji je prethodio paleži sela Ramljani, pitamo Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana odustaje li DORH od istraga u vezi zapovjedne odgovornosti Željka Sačića i drugih nadređenih iz ATJ Lučko za zločin koji je 25. kolovoza 1995. godine počinjen nad šestero srpskih civila u selu Grubori”, piše Documenta u priopćenju te podsjeća da su civili srpske nacionalnosti, koji su tog jutra ostali u svojim domovima, ubijeni, a gotovo sve kuće u zaseoku su zapaljene.

Documenta navodi da su pripadnici ATJ Lučko ubili mještane starije dobi, Jovu Grubora, Miloša Grubora, Mariju Grubor, Milku Grubor, Đuru Karanovića i Jovana Grubora pok. Damjana, koje su ondje zatekli. Većina mještana Plavnog i Grubora se tog dana ujutro uputila prijaviti UNPROFOR-u u školskoj zgradi u Plavnom, a u vezi odlaska u tadašnju SR Jugoslaviju ili zbog eventualnog ostanka u Hrvatskoj – stoji u manifestu zloglasne Documente.

Nadajmo se da je državni proračun završio s Documentom za sva vremena. tinolovka-news