Skip to content

Marina Bauer: Sam/a sa sobom

Prva ovogodišnja izložba u Galeriji SC, Sam/a sa sobom Marine Bauer, otvara se u utorak 12. siječnja u 20 sati

Marina Bauer Sama a sa sobom foto Damir Zizic 2

U radu Sam/a sa sobom Marina Bauer širi sferu svog kiparskog interesa u interaktivnosti s odnosa ruka-materijal na odnos tijelo-materijal-prostor i pritom se jasno definira kao umjetnica koju zanima osobno iskustvo unutar taktilnih, haptičkih i kinestetičkih doživljaja, kako vlastitih, tako i promatračevih. Sama činjenica da koristimo riječi promatrač/gledatelj za osobu koja doživljava trodimenzionalno djelo likovne umjetnosti dokazuje kako su ovi ostali spomenuti osjetilni aspekti u tom smislu zanemareni. Marinu zanima kiparstvo upravo kao susret tijela u prostoru, pri čemu osim očima, kiparsko djelo/tijelo percipiramo i dodirom i vlastitim tijelom: u odnosu na njegovu dimenziju i zapreminu, položaj i kompoziciju, težinu, mekoću, tvrdoću…

Izložba je otvorena do 23. siječnja 2016., radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, ulaz je besplatan.

Tijekom izložbe autorica namjerava, s psihologinjom Ivom Šverko, kroz nekoliko grupnih razgovora s posjetiteljima istražiti njihov doživljaj i shvaćanje izložbe. U grupama od šest do deset osoba posjetitelji će, vođeni pitanjima, razgovarati o izložbi, a prikupljene rezultate autorica će koristiti u daljnjoj razradi umjetničkog projekta.

Pozivamo zainteresirane posjetitelje da sudjeluju u istraživanju i prijave se u neki od navedenih termina na e mail: ksenija.baronica@sczg.hr i marinabau@yahoo.com Termini: 16. 1. 2016. od 17 do 18 sati; 19. 1. 2016. od 18 do 19 sati; četvrtak, 21. 1. 2016. od 18 do 19 sati

Marina Bauer Sama a sa sobom foto Damir Zizic 1

Marina Bauer rođena je 1972. u Zagrebu, diplomirala je 1998. na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlaže samostalno i grupno u Hrvatskoj i inozemstvu: Galerija Nova (Zagreb), Galerija Juraj Klović (Rijeka), Galerija Kazamat (Osijek), Galerija Sv. Krševana (Šibenik), Stadtmuseum (Graz), Gradska galerija Labin, Galerija Matice Hrvatske (Zagreb), Klovićevi dvori (Zagreb)…, sudionica izložbe Suvremeno hrvatsko kiparstvo koja je od 2009. do 2011. predstavljena u Beču, Berlinu, Bratislavi, Trstu, Budimpešti, Pećuhu, Ljubljani i Zagrebu.

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij kiparstva gdje radi na temi Tjelesna percepcija u doživljaju kiparskog djela. Od 2015. godine zaposlena je kao docentica na Nastavničkom odsjeku ALU u Zagrebu.