Predlažem da se sastanak održi u stanu gospodina Kotromanovića, napisao je glasnogovornik Mosta

grmoja

– Gospodin Petrov ima važnijih poslova od sučeljavanja s Ostojićem, komentirao je glasogovornik Mosta Nikola Grmoja zadnje reakcije Ranka Ostojića na temu je li Božo Petrov bio prisluškivan.

Otkako je Grmoja natuknuo u medijima da je šef Mosta bio prisluškivan ne prestaju međusobne prozivke tehničkog ministra Ranka Ostojića i glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje.

– Pristajem na sučeljavanje s Rankom Ostojićem. Predlažem da se održi u stanu gospodina Kotromanovića. Na sučeljavanju ce se citirati isključivo članci s dnevno.hr. Zavjese po izboru, napisao je jutros Grmoja na Facebooku.

Taj je status objavljen uoči Ostojićeve najave da će danas u podne održati novinsku konferenciju o slučaju prisluškivanja zbog Grmojine tvrdnje da je PNUSKOK pratio čelnika Mosta Božu Petrova.

“Petrov nije praćen, niti prisluškivan ni izlistavan i za to postoje dokazi. Za takve optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu imenom i prezimenom. Grmoja nije ništa naučio još od kad je tvrdio da su vršeni pritisci na zastupnike Mosta. Nemam što drugo nego pozvati Petrova da nas dvoje raspravimo te teme. Zanimljivo je da Grmoja ne želi davati nikakva imena, i ne daje nikakve konkretne informacije. Ako se netko bavi s ovakvim stvarima neka da dokumente i dokaze, ne može ovako uznemiravati javnost”, kazao je tada Ostojić i dodao kako je to vjerojatno bacanje prašine u oči.

Nakon konferencije za novinare ministra Ranka Ostojića,Grmoja je kazao kako je Ostojić jako nervozan te da se izražava neprimjereno.

-On se izražava neprimjereno za jednog ministra i poziva na sučeljavanje Božu Petrova iako sam ja iznio da imam indicije kako se Petrova prisluškivalo. Gospodin Ostojić, ako želi sučeljavanje, ja sam spreman. Javno sam predložio i lokaciju, mjesto gdje novinari bez problema snimaju premijera i ministra obrane jedne NATO zemlje, a nitko za to ne odgovara- izjavio je Grmoja Hini.

Ostojićeve tvrdnje da Petrov nije bilo prisluškivan, za Grmoju su posve očekivane. -Njegova nervozna reakcija pokazuje da su moje sumnje opravdane, a očekujem da saborski Odbor i ostale institucije sve ispitaju. Naravno da će tvrditi da se ništa nije događalo kao i svih ovih godina. Nikad niti saborski Odbor niti unutarnja kontrola nije utvrdila nikakve nepravilnosti, a bilo je raznih prozivki od strane političara i sumnji da su se događala prisluškivanja- rekao je Grmoja.

Ne vjeruje, kaže, da je u jednoj državi koja je uređena kao Hrvatska, to jedini sustav u kojem nema nikakvih nepravilnosti.

Pozivajući se na tumačenje stručnjaka za sigurnost Vlatka Cvrtile – koji kaže da se sve može teško utvrditi ako je u to bio uključen manji krug ljudi i ako akcija nije bila zavedena – Grmoja je naglasio kako vjeruje da će, na žalost, takav ishod biti i u ovom slučaju. – Da je ono što sam iznio istinito, meni dovoljno govori Ostojićeva reakcija – poručuje Grmoja.

Na Ostojićevu prozivku odakle je Grmoja znao da je saborskom Odboru za unutarnju politiku i sigurnost stigla predstavka o praćenju čelnika MOST-a Petrova, Grmoja za Hinu pojašnjava kako ju je dobio od čovjeka čije ime ne želi iznositi u javnost kako mu ne bi stvarao neugodnosti.

-Čovjek mi je rekao da je to predano, a kontakt tog čovjeka sam ostavio USKOK-u da oni ispitaju kako on to zna. Ne znam sadržaj cijele predstavke već samo osnovne činjenice, pa neka USKOK utvrdi kako taj čovjek to zna. Javno ime čovjeka ne želim iznijeti jer ga ne želim izlagati. Ja sam izložen i ne bojim se, ali ne želim druge ljude dovoditi u neugodnu situaciju- naglasio je.

Zbog svega što se događalo, podsjeća Grmoja, u pregovorima s SDP-om i HDZ-om Most je tražio civilni nadzor nad takvim službama.

– Zanimljivo je da su i jedni i drugi to odbili – smatra glasnogovornik Mosta. vecernji.hr