Zavirite u unikatni svijet Nisa design!

U bespuću Interneta došla sam do novog otkrića, Nisa design te sam ostala nadahnuta remek djelima osobe koja se nalazi iza ove inspirativne oaze…

“Kreativnost i mašta mogu roditi razne zanimljive produkte, pa tako igranjem s oblicima razvijam satove, nakit, posteljine, uređujem interijere, stvaram scenografije…”, započinje Nisa Hrvatin, diplomirana magistrica primijenjene umjetnosti, fotografkinja, riječka dizajnerica i scenografkinja respektabilnog životopisa. Budući da je oko sebe uglavnom vidjela već ustaljeni nakit od plemenitih materijala, fimo mase i slično, odlučila je upotrijebiti u potpunosti novi – paus papir, te je u kratkom roku osvojila ljubiteljice mode koje žele biti drugačije i primijećene. Sve što ova mlada umjetnica kreira odlikuje se atraktivnim dizajnom, šarmom i inovativnošću u što sam se i sama višestruko zaljubila…

Nisa Hrvatin

Zahvaljujući ambicioznosti, trudu, entuzijazmu kao i podršci prof. Nenada Robana, tijekom studija je imala brojne izložbe među kojima su “PULP 3 & Roban” u Kortilu 2012.g. u Rijeci, “Primijenjena umjetnost”, 2011.g. u Rijeci, “PULP 4” u Greti, Zagreb 2013.g., Dan D – “PULP_urban art wear” u Zagrebu, “PULP 4 extended play”, Greata u Rijeci 2013.g. Njena nova linija radova “Space shapes” koju i danas najviše prezentira, nastala je tijekom stvaranja diplomskog rada “Vizualni identitet predstave: Mali princ”, s kojom je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Prije dvije godine pomaknula je svoje granice i ostvarila uspjeh velikih razmjera izloživši navedenu kolekciju nakita u Njemačkoj, u sklopu TRIAGLE projekta u Kloster – Bentlageu na izložbi “Nagrada akademije” gdje je dobila posebnu pohvalu za rad u primijenjenoj umjetnosti.

Autoričin afinitet prema strukturi i prostoru kao takvom započeo je fotografiranjem i istraživanjem prirode. Fotografije struktura biljnog i životinjskog svijeta je stavljala unutar geometrijskih oblika poput kruga, elipse, zvijezde, šesterokuta koje je potom rotirala i pripremala u potpunosti novom apstraktnom obliku. Od fotografija koje se nalaze unutar oblika ostaje samo prepoznatljiva boja i znanje da su dale temelj novom obliku. Oni su u skladu sa svemirom kružne forme, a njihovim spajanjem dobiva se nova harmonija koja ima tendenciju da se kreće i izvan okvira grafičkog lista ili nakita. Oblici podsjećaju na galaksije, planete i svemir jer su prvenstveno rađeni kao planete na koje dolazi Mali princ. Sve rukotvorine su izrađene od pleksiglasa i mogu se pogledati u Galeriji RiART, dok se priča postepeno širi na stvaranje naušnica i narukvica u sličnom ‘svemirskom’ ozračju.

“Uz oblikovanje nakita bavim se scenografijom čiji sam vizualni identitet radila za “Trsatskog zmaja” u GKL Rijeka, “Mali princ”- izvođena u GKL Rijeka, predstava s kojom sam diplomirala i koja je uvrštena u 20. lutkarsku reviju, te je bila inspiracija za stvaranje nove kolekcije nakita, “Straška i divovski Pićno” i “Glulo i Smrlo u Štrigilandu” – Ri Teatar. Također, bila sam na mnogim projektima poput HILOVV projekta u Veneciji, Radionici interakcija u Splitu…”, ističe multitalentirana i svestrana Nisa.

Za kraj vas prepuštam fotografijama i usmjeravam na FB stranicu Nisa design koja ima moju veliku preporuku!

Nisa design 1

Nisa design 2

Nisa design 3

Nisa design 4

Nisa design 5