Nives Gajdobranski, 1955.-2015.

nives gajdobranskiNives Gajdobranski – Seka, istaknuta novinarka i kulturna djelatnica, blago u Gospodinu preminula je u srijedu 9. 12. 2015. u 60. godini života nakon kratke i teške bolesti. Nives je posljednih godina surađivala s portalom Akademija-Art.

Gajdobranski je u dugoj karijeri kulturne djelatnice i publicistkinje objavila brojne članke, književne kritike i prikaze vezane ponajprije uz suvremeno hrvatsko književno stvaralaštvo, dovodeći ga u kontekst aktualnih svjetskih gibanja.

Dugi niz godina radila je u izdavačkoj kući Vjesnik, nakon čega počinje i plodonosnu suradnju sa Zadarskim listom u kojem je članke objavljivala u okviru kulturnog priloga Donat i rubrike Kulture. Bila je aktivna članica Hrvatskog novinarskog društva, sudjelovala je, organizirala i vodila brojne kulturne aktivnosti, bila je urednica niza knjiga, usko je surađivala s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te je objavljivala članke na njihovim web stranicama. Svoj najveći pisani trag ostavila je u sferama izdavaštva, književnosti i likovne umjetnosti. Usko je surađivala s akademikom Josipom Vaništom u njegovim projektima i samostalnim izložbama. foto zadarskilist.hr

 

1955. — 2015.
Nives Gajdobranski – Seka
U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka i sestra, gospođa

NIVES GAJDOBRANSKI – SEKA

blago u Gospodinu preminula u srijedu 9. 12. 2015. u 60. godini života nakon kratke i teške bolesti. Pogreb drage pokojnice bit će u subotu 12. 12. 2015. u 14 sati iz mrtvačnice na mjesnom groblju sv. Juraj, D. Pušća. Sveta misa zadušnica služit će se nakon pogreba u crkvi sv. Juraj, D. Pušća.

Počivala u miru Božjem!