Skip to content

Franjo Primorac, 1959.-2015.

franjoPrimorac11 1Tužnim srcem i bolom u duši javljamo rodbini i prijateljima da je dana 27. prosinca 2015. godine u 23,30 sata iznenada u svojoj 56-oj godini života, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, od posljedica srčanog udara blago u Gospodinu preminuo poznati čitlučki i hercegovački slikar Franjo Primorac.

Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika kreće u utorak 29. prosinca 2015. godine u 15,00 sati ispred mrtvačnice u Čitluku. Pokop će se obaviti na groblju Podadvor u Čitluku. Obitelj prima sućut 1 sat prije početka ispraćaja u mrtvačnici u Čitluku.

POČIVAO U MIRU BOŽJEM!

„Ovo je jako tužna vijest za Maticu jer smo izgubili jednog velikog čovjeka, prijatelja, umjetnika i stvaratelja. Ujedno je i prigoda da mu zahvalimo na njegovoj nesebičnosti na kulturnom i ljudskom planu… Njegova iznenadna smrt za sve je nas jedan veliki gubitak i praznina, no rado ćemo ga se sjećati, ne samo kroz likovnost već i život uopće jer je uvijek imao jednu svježinu, polet, ljudsku susretljivost, odanost…“, kazao je predsjednik čitlučkog ogranka Matice Hrvatske prof. Andrija Stojić.

Franjo Primorac, akademski slikar, rođen je 1959. godine u Čitluku gdje završava osnovnu školu. Srednju školu primijenjenih umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo, diplomirao je u Sarajevu. Izlagao je na više od 25 samostalnih i preko 300 skupnih izložbi u domovini i inozemstvu („od Čitluka do Muzeja Mimara u Zagrebu, preko Europe i Svijeta“). Istaknuti je kulturni i javni djelatnik. Za svoj umjetnički rad i unapređenje kulture dobitnik je više nagrada i priznanja. Dobaričina, bezazlen i simpatičan . “Dobri duh” svih likovnih kolonija u širem zavičaju. POKOJ MU DUŠI!

franjoPrimorac11

Optimized by Optimole