Skip to content

Four River Film Festival u posjeti Zaragozi

Članice Kinokluba Karlovac, ispred Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba, Lea Štranjgar i Ksenija Sanković boravile su od 26. do 29. studenoga na 20. Festival de Cine Zaragoza (Zaragoza Film Festivalu) u Španjolskoj

Four River Film 1

Iako je prvenstveno namijenjen odraslim autorima, manji dio natjecateljskog programa obuhvaća stvaralaštvo djece i mladih te je u konkurenciji za nagradu Best of the Best, povezanu s Youth Cinema Networkom, bio i igrani film “Barina konstanta” karlovačkih Kinoklubaša, koji je na ovogodišnjoj Filmskoj reviji mladeži nagrađen kao najbolji igrani film. Film je prikazan na projekciji u subotu 14. studenoga. Uz karlovački film, u konkurenciji je bio i animirani film “Z Z Zmaj” Lucije Majnarić iz FKVK Zaprešić, koji je nagrađen u Zaragozi, a također je na ovogodišnjoj Filmskoj reviji mladeži nagrađen kao najbolji animirani film.

Four River Film 2

Lea i Ksenija su s kolegicom Rhiannon Wyn Hughes iz Walesa predstavile Four River Film Festival te rad Youth Cinema Networka. Ujedno su najavile i sljedeću, 6. konferenciju YCN-a koja će biti održana u rujnu 2016. u sklopu Wicked Film Festivala u Walesu. Organizatori Zaragoza Film Festivala su izrazito zainteresirani za daljnju suradnju te aktivno učlanjenje u YCN i dolazak u Karlovac iduće godine, a Lea i Ksenija su upoznale i nekoliko voditelja filmskih družina iz Zaragoze.

Trenutno je delegacija Hrvatskog filmskog saveza na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj, a s njima je i Jure Šebalj iz Kinokluba Karlovac.

Four River Film 3

See also  Film u kinima: CROODS