Izložba u kaznionici: Suza na vajnkušu osmijeha

U organizaciji Kaznionice u Lipovici-Popovači i PULS MOSLAVAČKI ŠTRK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa, u utorak 24. studenog 2015., u 15:30 sati u prostoru Kaznionice, svečano je otvorena izložba slika SUZA NA VAJNKUŠU OSMIJEHA

3

Osnovni cilj PULS-a „MOSLAVAČKI ŠTRK” je promicanje, razvoj i unapređivanje likovne kulture temeljene na slobodnom izražavanju te promicanja vrijednosti građanskog društva u Popovači i drugih aktivnosti za dobrobit građana i zajednice.

foto-galerija

Izložba „SUZA NA VAJNKUŠU OSMIJEHA „ je likovni doprinos popovačkih umjetnika kulturnoj integraciji osoba na izdržavanju kazne, obzirom da su te osobe jedna od najviše marginaliziranih i socijalno isključenih društvenih skupina.

Izloženim likovnim ostvarenjima slikari objedinjuju želju da svi živimo u sigurnom, tolerantnom i afirmativnom društvu koje je spremno i otvoreno za promjene i ponovno prihvaćanje pojedinaca, dajući im novu priliku kvalitetnog života.

Izložbu je otvorio upravitelj Kaznionice u Lipovici Saša Raić, a PULS-a „MOSLAVAČKI ŠTRK” predstavila je predsjednica Marija Pukec Žigić.

Glazbenim programom otvarenje izložbe„SUZA NA VAJNKUŠU OSMIJEHA „ obogatio je „Kaznionički bend” i pjevački zbor Udruge umirovljenika Popovača te Mirjana Golubić svojim stihovima.

Izložba ostaje otvorena do 2. prosinca, a od 3.-22.prosinca 2015. postav je moguće razgledati u prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača.