Brojne zvijezde proslavile 30 godina uspješne karijere Mate Bulića

Hram glazbe, koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ispunjena do posljednjeg mjesta, odala je počast legendi hrvatske glazbe – osebujnom Mati Buliću. U večeri ispunjenoj emocijama i pjesmom, u kojoj se slavilo trideset godina bogate karijere, uživale su i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske

priznanje karijere

Glumci Ornela Vištica, legendarni Špiro Guberina te Slaven Knezović pjevali su u glas s legendom. Anica Kovač i Dubravko Šimenc, košarkaški trener Dražen Anzulović, skladatelji Miroslav Rus te Branimir Mihaljević sa suprugom Sandrom, gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, vaterpolist Marko Pavičić te novinar Andrija Jarak, samo su neki od uzvanika kojima će ovaj koncert dugo ostati u pamćenju

foto-galerija

Ornela VisticaViše od dva sata emocijama ispunjene glazbe, Lisinski je provelo kroz trideset godina karijere. Voditelj Dalibor Petko tijekom koncerta otkrivao je detalje iz Matinog života. Na pozornici se pjevaču u pjesmi Da nije Mostara pridružila kćer Katja što je bio posebno emotivan trenutak. Branimir Mihaljević, najvjerniji suradnik Mate Bulića, odsvirao je uvod za pjesmu Pozdravi je ti, a nastupili su i Tamburaši za dušu, trubač Darko Sedak Benčić te folklorni ansambl Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata. Izdavačka kuća Croatia Records Mati je uručila posebno priznanje za dugogodišnji rad.

“Ovo je bio moj najemotivniji koncert u karijeri. Hvala mojoj divnoj publici koja me pratila svih ovih trideset godina!” – izjavio je Mate Bulić.

Mate Bulić u svojoj je bogatoj karijeri objavio deset albuma, a ovo mu je bio prvi samostalni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Iza njega su stotine koncerata diljem svijeta, brojne festivalske nagrade te pregršt hitova i suradnji s najpopularnijim imenima domaće scene. Poznat je kao miljenik publike, čovjek iz naroda iz kojega izvire pravi južnjački temperament.

Foto: Marko Šolić/Croatia Records