Skip to content

Blitz Velesajma kulture ove subote u Studentskom centru

Subotnje jednodnevno, cjelodnevno razgovaranje, muziciranje, projiciranje filmova, druženje, plesanje i DJ-iranje… Blitz Velesajma kulture održat će se u subotu, 28. studenog 2015. u Studentskom centru, Savska 25, Zagreb

STICRI Orchestra

Od 15 sati pozivamo vas na audio instalaciju U SC-u na WC-u umjetnice Martine Miholić u prostorima Teatra &TD. Instalacija je dio prethodnog rada Ispipavanje čiji je zvučni dio svojevremeno bio cenzuriran i zabranjen. I upravo taj zvučni dio, „slušat” ćemo na Velesajmu kulture. U razgovoru sa svojim prijateljicama, autorica doznaje više o njihovim rodnim, spolnim, seksualnim i tjelesnim identitetima….

Odradi-pa-pričaj-ili-ispeci-pa-reci, ma-čovječe-izuči-pa-poduči, serija razgovora iz prve ruke sa sugovornicima koji itekako imaju što za reći. Za ovu priliku, za vas, svoje će životno iskustvo pokušati destilirati: selektor fantastičnih dokumentaraca, igranih filmova, putopisa, biografija… Ma nemoguće je sve nabrojati ili je pak moguće? U svakom slučaju, o svom radu, utjecajima, studiranju te ostalim životnim odabirima izvijestit će vas glavom i bradom g. Đelo Hadžiselimović u razgovoru s Vedranom Šuvarom. Razgovor počinje u 16 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a. Nakon razgovora slijedi Blitz večera.

18 sati rezervirano je za razgovor s akademikom i dugogodišnjim profesorom filozofije Brankom Despotom, koji je svojom upečatljivom pojavom i nastupom osvajao “srca i duše” mladih generacija i odgajao ih za “struku i za život.” Moderiraju Damir Bartol Indoš i Nataša Rajković. Mjesto radnje: Polukružna &TD.

Tijekom dana pozivamo vas na ozbiljnu, ali impro, humanitarnu akciju koju organiziramo s ekipom iz Are you Syrious, a koja kaže: Iako uvijek trebamo hranu, toplu odjeću i novac, situacija na terenu se mijenja iz dana u dan te ćemo popis potrebnoga objaviti dva dana prije početka akcije na facebook stranicama Kulture promjene i na službenoj stranici Studentskog centra.

Kratke slike, filmski program Kulture promjene, druži se s Pančevo film festivalom i njegovim organizatorima Ognjenom Glavonićem i Stefanom Ivančićem. U 19,30 sati u MM centru predstavljamo PAFF, međunarodni festival koji slavi autorski, nezavisni film, i predstavlja dokumentarne i igrane filmove koji kroz različite žanrove i filmske postupke ilustriraju i kritiziraju svijet u kojem živimo. Gledamo igrani Kada te pogleda svojim sitnim očima, r. Alice Furtado, dokumentarni esej Arhipelazi, goli granit, r. Daphe Heretakis, dokumentarni/eksperimentalni Daljine, r. Jelena Maksimović i Ivan Salatić te kratki igrani Naše tijelo, r. Dana Komljen.

Once-in-a-light-time foršpan = svjetlosna instalacija It lux empty Nikole Bojića i Marina Frankole otvorit će filmski program u MM-u.

Koncert STICRI Improvisers Orchestra u Velikoj dvorani Teatra &TD na rasporedu je od 21,30 sati. Oni su 26 štajerskih i hrvatskih glazbenika/improvizatora čiji zajednički glazbeni izričaj objedinjuju i vode pojedini članovi orkestra. Blitz orkestar čine: Gustav Barišin, Roland Czaska, Kaja Farszky, Johannes Feuchter, Annette Giesriegl, Miodrag Gladović, Josef Gründler, Elsabeth Harnik, Yvonne Hofmeister, Josef Klammer, Martin Kolber, Ivan Kovačić, Nenad Kovačić, Ivan Marušić Klif, Jean Christophe Mastnak, Hrvoje Nikšić, Tena Novak Vincek, Igor Pavlica, Armin Pokorn, Damir Prica Kafka, Mara Probst, Franz Schmuck, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Gernot Tutner, Christoph Wundrak i Patrick Wurzwallner, pod palicom oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića.

….DJ Dabi zove na plesnjak od 23 sata…

Ulaz na sva događanja je besplatan.