Skip to content

U novu 2016. godinu uđite s neodoljivim Ženskim rokovnikom

Pod sloganom “VOLI SEBE!” predstavljen je Ženski rokovnik za 2016. godinu

Svaka žena je jedinstvena i treba brinuti o sebi, a Ženski rokovnik 2016. svoje korisnice će svakodnevno podsjećati na male stvari koje mogu napraviti za sebe. Nova godina, novi početak i nove prazne stranice koje treba popuniti

Ženski rokovnik 1

Dunja Tadić, idejna začetnica i vlasnica branda Ženski rokovnik na predstavljanju je objasnila kako je nastala ideja za novi rokovnik: “Tempo kojim živimo neminovno nam svakodnevno uzrokuje stres, a mnoštvo obaveza ne ostavlja vrijeme za sebe. U nastojanjima da zadovoljimo sve naše uloge: majke, supruge, partnerice, odgovorne radnice, prijateljice, kćeri, vrlo često zaboravimo sebe. I iz svih tih razloga ove godine predstavljamo Ženski rokovnik pod nazivom VOLI SEBE kako bi nas, žene, svaki dan podsjetio na same sebe, da svaki dan možemo učiniti nekoliko malih stvari za sebe, podsjetnik da VOLIMO SEBE jer to nije egoizam, to je naša odgovornost prema sebi i prema svim ljudima koji nas vole.”

Ideji VOLI SEBE ove godine podršku i partnerstvo pružila je i Udruga za žene oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih prijatelja i obitelji “SVE za NJU”. Da žene suočene s teškim životnim situacijama na najteži način spoznaju vrijednost života i malih trenutaka zadovoljstva i sreće koje svi mi često uzimamo zdravo za gotovo, otkriva Ljiljana Vukota, dopredsjednica Udruge, te ističe kako treba živjeti punim plućima, suočiti se s izazovima, presložiti prioritete, naučiti reći “ne”, biti ponosna na sebe i druge, te najvažnije, voljeti sebe.

ženski rokovnik 2

Zanimljiva je i posebna linija Ženskog rokovnika “Anojing Bič” nastala u suradnji sa studenticama Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta iz Rijeke. Ovaj je rokovnik namijenjen studenticama i ženama mlađe dobi, a bit će izložen i u Muzeju suvremene umjetnosti u Rijeci.

“Anojing Bič je zvijezda našeg rokovnika i izuzetno kompleksan lik. Nastala je kao reakcija na ustaljene stereotipe žena u današnjem društvu. Ona je istovremeno njihovo utjelovljenje i karikatura. Svojim stavovima provocira i postavlja pitanja u vezi “ženske problematike” te ukazuje na ideje i moguće odgovore sadržane u samom rokovniku. Na osebujan i neobičan način potiče na promišljanje. Ona je iritantna, bezobrazna, zabavna, jednostavno neodoljiva te će nasmijati do suza svakoga tko se odluči upoznati je”, predstavila je novu žensku heroinu Tihana Šegota, jedna od trinaest studentica koje su sudjelovale u projektu.

ženski rokovnik - anojing bič

Prvi put ove godine Ženski rokovnik sadrži stranice s predloškom za bojanje koje smanjuje stres čak i kod prezaposlenih modernih žena. Također je dostupna i besplatna aplikacija Voli sebe za IOS i Android platforme, te etui koji se može kupiti skupa sa Ženskim rokovnikom.

Ženski rokovnik nije još samo jedan planer, ovo je rokovnik sa srcem koji će vas osvojiti i koji ćete zavoljeti na prvu. Naručite svoj primjerak na: http://www.zenskirokovnik.com/hr/