Bečki božićni sajmovi otvaraju svoja vrata

 Copyright WienTourismus

Osim po svojoj osebujnoj kulturnoj ponudi Beč je u zimskim mjesecima poznat i kao turistički magnet za sve one koji žele doživjeti istinske čari adventa

Velik broj od ukupno 22 bečka adventska sajma s ukupno 1097 različitih štandova s božićnim ukrasima, darovima te hranom i pićem svoja će vrata posjetiteljima otvoriti već sutra, 13. studenog.

Najpoznatiji bečki božićni sajam zasigurno je onaj na trgu ispred beče gradske vijećnice (Rathausplatz) čija je glavna atrakcija 28 metara visoko božićno drvce s preko 1.000 lampica, no zanimljive su i ogromne jaslice, te „Isusek” koji šeće sajmom i preuzima božićne želje djece.

 Copyright WienTourismus 2

Pored 22 bečka sajma Bečani će, ali i posjetitelji ovog grada, svaki vikend od 20. studenog do 19. prosinca imati prilike vodenim putem posjetiti i sajmove u susjednoj Bratislavi. Katamarani tvrtke Twin City Liner koji putnike svakodnevno prevoze na relaciji Beč-Bratislava tih će dana uvesti posebne linije koje će pristajati direktno u starom dijelu Bratislave gdje se nalaze sajmovi smješteni direktno uz Dunav.

 Copyright WienTourismus 3