Marko Pogačar na bečkom sajmu knjiga

BUCH WIEN 15

BW14  LCM Richard Schuster

Ovogodišnji bečki međunarodni sajam knjiga BUCH WIEN ove će se godine kao i prethodnih održati paralelno sa zagrebačkim Interliberom, naime od 9. do 15. studenog

Kao glavno mjesto održavanja bečkog sajma knjiga poslužit će Bečki velesajam (Messe Wien) tj. njegova dvorana D, ali i mnogobrojne druge bečke kulturne institucije, a cijena dnevne ulaznice iznosi 5 eura.

Bogat program s preko 300 izlagača i gotovo jednako toliko autora nudi mnogo noviteta, a zvijezde ovogodišnjeg bečkog sajma knjiga međunarodno su priznati autori kao što su Južnokorejac Jung Young Moon, Rumunjka Liliana Corobca, turski pisac krimića Celil Oker te jedan od najznačajnijih slovenskih književnika današnjice Drago Jančar.

Dio posvećen književnostima zemalja Jugoistočne Europe ugostit će mnogobrojne autore iz naše regije poput Dejana Matića iz Srbije, Gocea Smilevskog iz Makedonije, Georgija Danilova iz Bugarske, Naide Mujkić iz Bosne i Hercegovine te Marka Pogačara iz Hrvatske. Pogačar će se bečkoj publici pri tom predstaviti u dva navrata, 13. i 14. studenog, i to sa svojom posljednjom zbirkom pjesama „Crna pokrajina”.

Više o samom programu sajma i izlagačima potražite na www.buchwien.at