Skip to content

ČOVJEK I PRIRODA

mountain-sky-sun

Walter William Safar

Eto dragi ljudi, tko može reći da život nije lijep kada pogleda u SUNCE?! (Zar Vas sunce ne potiče da se otvorite jedni prema drugima, jer pupoljak postade tek ruža kad se otvori.)

Da, dođu dani kada – Olovni oblaci, poput neke željezne  zavjese, sakriju sunce, ne mislim na nebeske oblake već na one mračne oblake, koje stvaraju glumci prvog reda na pozornici života, ali opet se sutra pojavi sunce, poput tako opjevane INSPIRACIJE. Jer ipak sunce, poput nekog duhovnog kovača, kuje sklad u ljudskim dušama. Kako rekoh, mnogi političari daju obećanja, i često puta pogaze obećanja, baš kao i što ja osobno često puta pogazih obećanje datom samo sebi, jer to je u ljudskoj prirodi, jedino sunce nikada ne krši obećanja – uvijek se pojavi kad ga trebaš.

Ipak ruku na srce, nije samo sunce duhovni kovač, već su to i zvijezde pa i vječno mlad mjesec, jer bez njih ne bi niti bilo mjesečevih sijena- ljudskih vjernih pratiteljica na cesti snova.

A što tek reći za tako mistične oblake; bez kojih nema kišne kapi, a bez kojih ne bi niti bilo Planinskih potoka – ‘bez kojih ne bi niti bilo života.’ Zar nije ljudska SUZA poput kišne kapi-pitah samog sebe kada me hoće samoća – miluje dušu bez koje  nema niti tako opjevane ljubavi. Ljubavi bez koje je život samo  samotni lutalica u duhovnoj pustinji.

Da dragi ljudi, možda ne znam mnogo o pobjedama, ali u jedno sam siguran, da je ljubav najveća pobjeda ljudskog duha. Kada voliš prirodu; kada voliš zemlju, kao što muškarac voli  ženu i žena muškarca, kao što čovjek voli čovjeka, tada te život proglašava pobjednikom. Jer Ljubav pobjeđuje mržnju, i ne samo mržnju, već i pohlepu. Ljubav je taj sveti vodič u čarobnu zemlju sklada.)

A što reći tek za pahuljice bez kojih niti nema Bijelog Božića. 

Koja je poanta? Da je Stvoritelj milosrdno stvorio čovjeka i prirodu iz istog duha, stoga nema sretna života bez suživota čovjeka i prirode, kao niti bez suživota čovjeka i čovjeka.  

 

WHAT A WONDERFUL WORLD

{youtube}oJrzlapymI8|500|400|0{/youtube}

{youtube}o2uvtl-1V70|500|400|0{/youtube}