Skip to content

Dirljiva glazbena priča i preporuka: Mark Rainey

Mark Rainey

Mark Rainey umjetničko je ime iza kojeg se krije Marko Marjanović, samouki gitarist, pjevač, tekstopisac i producent. Marko je student Pravnog fakulteta u Kragujevcu, kako je rođen bez četiri prsta na lijevoj ruci, sviranje gitare i klavira predstavljalo je izazov, ali je on dokazao sebi i ljudima u njegovom okruženju da ništa nije nemoguće i da se sve može postići s dosta truda, rada i upornosti.

Inspiriran zanimljivim i lijepim djevojkama, Marko je napisao ovu senzualnu i sanjalačku pjesmu početkom ljeta. “Kada sam počeo raditi na tekstu želja mi je bila da on proslavi ljepotu ljubavi, požude i strasti. Ples, spavanje i romantika su za mene oduvijek bili ideali slobode. I upravo su se te riječi nalazile na papiru, kao scenario, kada smo krenuli snimati spot za “Legs”, sve ostalo što se događalo na setu bila je kreativnost Aleksandra Stojkovića i Marka Pekića koji su radili na spotu. “

Ovom pjesmom i spotom Marko najavljuje novo poglavlje u svojoj glazbenoj karijeri – uključuje teške bas linije, vintage sintisajzere, melankolične gitarske rifove i električne bubnjeve pa sve nagovještava da će njegov naredni album biti u alternativnom R&B stilu.

Prije dvije godine Markov prvi album pod nazivom “Farewell Sweetie” je objavljen za Balkanrock Records.

{youtube}1pyfr4rHsl0|500|400|0{/youtube}

Izvor: Stilueta
Fotografija: Marko Pekić